Šport > Zimski športi
46488 ogledov

Tepeš: "Imam prepoved govoriti o tem"

Jurij Tepeš
Čeprav je dosegel enega največjih uspehov v svoji karieri, je Jurij Tepeš preživljal težke trenutke.

Novopečeni trener ženske skakalne reprezentance Jurij Tepeš se je v intervjuju za Siol ozrl na zaključek sezone 2014/2015, v kateri je z zmago v Planici nehote krojil razplet dvoboja za veliki kristalni globus.

Tepeš je na odločilni tekmi sezone ugnal najboljšega slovenskega skakalca tiste zime Petra Prevca. Ta je sezono sklenil z enakim številom točk kot nekdanji nemški skakalec Severin Freund.

Ker pravila tekmovanja velevajo, da v primeru točkovnega izenačenja velika krogla pripada tekmovalcu z več zmagami, je bil za najboljšega skakalca sezone okronan Freund. Nemec je dobil devet tekem, Prevc pa tri.

skoki Garmisch-Partenkirchen Spremembe Šport Velika novost v smučarskih skokih, tem trem reprezentancam se smeji Kobayashi Nova razkritja Šport Kobayashi priznal, da ga je bilo na smrt strah

Čeprav Tepeš kot profesionalni športnik, ki se bori tako za svoje kot za interese državne zveze, ni storil prav ničesar narobe, mu je del slovenske športne javnosti očital, da je Prevca oropal kariernega uspeha.

Nedavno upokojeni slovenski as je sicer na svoj račun prišel v naslednji sezoni, v kateri je zrušil kopico rekordov.

Peter Prevc Fotogalerija Šport Prevc na robu solz, ob teh prizorih nihče ni ostal ravnodušen planica 2016 Peter Prevc Šport Najboljši skakalec sezone, v marsičem najboljši vseh časov

Kot je priznal novi trener slovenskih skakalk, so bili to zanj zelo težki trenutki, zato teh dogodkov ne želi preveč pogrevati, kar je v skladu z direktivo njegovih nadrejenih na SZS.

"Zelo je bilo težko. Letos sem se odločil, da o tem ne bom govoril. Imam tudi prepoved govoriti o tem s strani Smučarske zveze Slovenije. Pustimo to enkrat za seboj. Je pa težko. Nihče, ki ni kaj takega doživel, ne ve, kolikšen pritisk je. Za nekaj, za kar si ne zaslužiš. Nihče si kaj takega ne zasluži. Veliko tega sem prevzel nase in si tega nisem zaslužil," je za Sportal dejal nekdanji slovenski skakalec.

skakalnica požar Šport Skakalnice gorele kot za stavo, takšno je stanje danes

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 19:52 18.maj 2024.

    Jurček bil si boljši takrat in to šteje!!

  • jakec1575 14:49 18.maj 2024.

    bedno govorimo o nepostenem taktiziranju tujih ekip. hrvati bi zihr taktizirali, ker imajo gen za lisjastvo in samozaverovanost. Tepes je ravnal tako kot se v sportu ravna. osebno mi je deloma sntipaticen. ampak ravnal je prav in v skladu s ...prikaži več sportno etiko. Peter miu tega ni zameril, ker je tudi sam sportnik.