Šport > Košarka
14652 ogledov

Kar sta Dončić in Irving govorila po tekmi, odmeva bolj kot uspeh Dallasa

Print screen
Čustveni objem Luka Dončića in Kyrieja Irvinga je postal eden najodmevnejših prizorov ob robu uvrstitve moštva Dallas Mavericks v finale zahodne konference.

Slovenski košarkar Luka Dončić se je z moštvom Dallas Mavericks uvrstil v finale zahodne konference lige NBA. S tem so Mavsi ponovili dosežek izpred dveh sezon, Dončić pa je izenačil svoj najboljši rezultat v končnici.

Luka DOnčić Nora tekma! Šport Dallas sredi tretje četrtine zaostajal za 17, nato velikanski preobrat

Pri tem mu je bil v veliko pomoč zvezdniški soigralec Kyrie Irving, s katerim sta v letošnji sezoni dokončno razblinila vse dvome glede njunega medsebojnega potenciala in ekipo pripeljala na prag NBA finala, kjer Dallas ni igral vse od leta 2011.

Dallas je v seriji z Oklahomo City Thunder napredoval po šestih tekmah, zadnjo je dobil z rezultatom 117:116. Odločilne točke je ob koncu obračuna z dvema zadetima prostima metoma po osebni napaki ob metu za tri točke prispeval PJ Washington. Tretjega je zgrešil, da bi košarkarjem groma otežil organizacijo zadnjega napada na srečanju. Z velike razdalje je nato do meta prišel Jalen Williams, ko je žoga zgrešila svoj cilj, se je slavje lahko začelo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Dončić in Irving sta si po zadnjem zvoku sirene na sredini parketa padla v dolg in čustven objem, kasneje pa sta se skupaj pojavila na novinarski konferenci, kjer sta med drugim spregovorila tudi o tem, kaj pomenita drug drugemu. "Mislim, da nama je vseeno, kaj se govori o nama," je močno sporočilo vsem kritikom uvodoma poslal Dončić. "Uživava v igranju drug z drugim in s to ekipo. Resnično nama ni mar, kaj o nama govorijo drugi," je dodal.

Številni strokovnjaki so ob prihodu Irvinga v Dallas vztrajno zatrjevali, da je naveza z Dončićem obsojena na neuspeh. Pri tem jim je šel na roko razplet lanske sezone, v kateri so Mavsi ostali pred vrati končnice, kar so delno zrežirali sami z namernim prepuščanjem tekem. Liga NBA jim je zaradi tega izrekla tudi denarno kazen. Leto dni kasneje je razpoloženje v ekipi povsem drugačno. Dallas je v finalu zahodne konference, kar je veliki meri rezultat dobre sinergije med zvezdnikoma.

"Odkar je prišel v Dallas, me je podpiral v vsem, kar sem naredil. Pomagal mi je dozoreti in na igro gledati na drugačen način. Čudovito si je deliti igrišče s takšnim igralcem. Bil je pravi vodja, ne samo zame, ampak za celotno ekipo. Bil je izjemen za vse nas. Vedno prinaša pozitivno energijo," je soigralca pohvalil Slovenec.

 | Avtor: Print screen Print screen

Irving mu je nemudoma vrnil uslugo. "Mislim, da me je tale fant ob meni vzpodbudil, da še naprej delam na svoji igri in da se je razvil v mladega vodjo. Ključna beseda tukaj je zrelost. Ko sem prišel v Dallas, se mi je veliko dogajalo. Sprejeli so me z odprtimi rokami. Vedel, da se mi bo Luka sčasoma odprl. Je velik tekmec, a obenem pravi medvedek izven igrišča. Še vedno se me izogiba pri dominah. Lahko samo občudujem njegov talent in sposobnost, da stopi izven svojih okvirjev. Uživam, ko ga gledam kot očeta in kako dozoreva kot oseba. Košarka bo prišla sama od sebe. Vsi vemo, česa je zmožen in kakšne so njegove številke. Rad bi bil dober soigralec in njegov brat. Želim mu pomagati doseči tisto, kar želi doseči. Vem, da tudi on čuti enako. Še vedno imava enako poslanstvo. Te sanje izvirajo že iz otroštva in da sva se tako povezala na takšnem nivoju... jaz imam 32 let, on 25, 26. Še vedno je mlad. Brada ga naredi starejšega. Dober fant je, dober človek."

Luka Dončić Salve smehe Šport Umetna inteligenca komentirala Dončića, nihče ni ostal resen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Ender3 14:47 19.maj 2024.

    Ta pisun nima o čem drugem pisati..Bolano !

  • optimist11 12:06 19.maj 2024.

    Če bi se na Evroviziji tako objemali bi bil pravi škandal.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:06 19.maj 2024.

    Spoštovani avtor, včasih je potrebno pogledati celoto ne le blišč, ki se sveti na vrhu. V seriji z Oklahomo in napredovanje ima PJ Washington vsaj toliko zaslug kot Luka in Kyrie Irving, pa s tem ne mislim le na zadnjo tekmo...