Šport > Kolesarstvo
854 ogledov

"Nisem imel veliko upanja"

Tadej Pogačar Profimedia
Tri etape, trije Pogačarjevi napadi.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) očitno ne razmišlja o hranjenju moči za dirko po Franciji, na Giru je napadel tudi ob koncu tretje etape, ki je bila sicer 'namenjena' sprinterjem. Ti so slovenskega zvezdnika, ki mu je družbo delal Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ujeli nekaj sto metrov pred ciljem. Slavil je Belgijec Tim Merlier (Soudal Quick-Step).

"Lepo je bilo malce pretegniti noge," je za organizatorje Gira dejal Pogačar in ocenil etapo: "Danes smo sproščeno dirkali dve uri, nato so se najprej odlepili sprinterji, zatem pa se je razpolovila še glavnina. Vsi smo se lovili med sabo. Na koncu je bil še majhen klanec, na katerem sem pokril Honorejev napad. Videl sem, da imava prednost, Thomas se nama je priključil in smo poskusili. Vseeno je bolje biti spredaj, kot v kaosu glavnine."

Kljub prednosti zmaga zanj ni bila dosegljiva. "Nisem imel veliko upanja na zmago. Danes trasa ni bila primerna za kaj takega. Spredaj sva s Thomasom ostala do okoli 400 m pred ciljem, ko so nas ujeli, a teh 400 m bi bilo že tako zelo dolgih," je še o sprintu dodal Pogačar.

"Tega ni bilo v načrtu, skušal sem se zgolj izogniti težavam. Fantje so opravili izjemno delo. Potem sem videl Honoreja in Pogačarja ter se preprosto odločil slediti," pa je dejal skupno drugi v seštevku Gira Thomas.

"Pogačar je bil je tako hiter, da sem ga komaj držal. Dejal sem mu, da sem utrujen in še nekaj zadnjih besed. Skušal sem mu pomagati, a nisem mogel. Presenečen sem bil, da imava tako veliko prednost, a sem hkrati vedel, da nas bodo sprinterji ujeli, saj mu nisem mogel pomagati pri narekovanju ritma," je še dodal lani drugouvrščeni na Giru za slovenskim asom Primožem Rogličem, ko je 37-letni Valižan na koncu zaostal za 14 sekund.

Tokrat po treh etapah za Pogačarjem zaostaja za 46 sekund, tretji Daniel Martinez (Bora-hansgrohe) pa še sekundo več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice