Šport > Kolesarstvo
19625 ogledov

"Primož se pač mora sprijazniti s tem dejstvom"

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič se bo v naslednjih tednih povsem posvetil pripravam za Tour.

Primož Roglič se bo kmalu odpravil na Kanarske otoke, kjer bo vsaj v družbi moštvenih kolegov Aleksandra Vlasova in Jaija Hindleyja pilil formo za dirko po Franciji. Treningi na gori Teide na Tenerifih bodo kljub padcu slovenskega asa na dirki po Baskiji potekali po predvidenem urniku.

"Ne vem, če Primož trenutno spremlja Giro, vem pa, da se mi bo kmalu pridružil pri spoznavanju trase Toura v Pirenejih, nato pa sledijo višinske priprave. Po njih sledi še nastop na kriteriju Dauphine. Primož se mora pač sprijazniti z dejstvom, da me bo v naslednjih dveh mesecih videval pogosteje kot svojo družino," se je pošalil športni direktor pri Bora-hansgrohe Rolf Aldag.

"Zaenkrat se reči odvijajo v pozitivno smer. Res je, da je izgubil nekaj časa, res je tudi, da bi si želeli z njim osvojiti dirko po Baskiji, a menim, da je z njim zdaj vse v redu. Nimamo sicer pravega rezultata, za nami pa je vsaj dirka Pariz-Nica, ki se sicer ni iztekla po naših načrtih, vendar je bilo na njej nekaj pozitivnih znakov," je še dodal Aldag.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Pri Bori kot glavni cilj sezone vseskozi napovedujejo napad na rumeno majico na Touru, Roglič pa naj bi kot kapetan imel izdatno pomoč.

Hindley je tako v preteklosti že osvojil Giro, Vlasov pa se redno uvršča v deseterico najboljših na tritedenskih dirkah, v tem letu pa je beležil dobre rezultate. Odkritje sezone v ekipi je Nemec Florian Lipowitz, ki trenutno na Giru pomaga Danielu Martinezu, ta po drugi etapi dirke po Italiji zaseda tretje mesto. 

Komentarjev 1
  • munja 17:24 06.maj 2024.

    Primož drži se! Poleg znanja, izkušenj in trdega dela, boš potreboval veliko sreče in kot sam velikokrat poudariš "dobre noge". Srečno in uspešno naprej.

Sorodne novice