Svet
12 ogledov

Prodi: Vojaki ostajajo v Afganistanu

Prodi meni, da je treba razmisliti o dolgoročni strategiji za državo. Žurnal24 main
Italijanski premier Romano Prodi je povedal, da po smrti italijanskega vojaka v Afganistanu ostali vojaki ostajajo v tej nemirni državi.

Italijanski premier Romano Prodi je zagotovil, da Italija po smrti italijanskega vojaka v Afganistanu ne bo umaknila svojih sil iz te države. Obenem je opozoril, da bodo morali vsi vpleteni razmisliti o dolgoročni politični strategiji navzočnosti v Afganistanu.

Prodi je poudaril: " Ostajamo, vendar morajo vse države, ki ostajajo, razmisliti o dolgoročni strategiji za državo". Dodal je, da to ni problem, ki bi se začel včeraj, ampak problem, s katerim se ukvarjajo že nekaj časa: " Ne glede na to o naši solidarnosti z misijo ne bomo razpravljali".

V soboto je bil namreč v tej nemirni državi ubit italijanski vojak Daniele Paladini, še trije italijanski vojaki pa so bili ranjeni. Vojak je bil ubit v napadu samomorilskega napadalca, ki si je za tarčo vzel vojake, ki so gradili most. Poleg tega je v napadu umrlo še šest Afganistancev.

Radikalna levica v Prodijevi koaliciji je po smrti vojaka že pozvala k umiku 2000-članskega italijanskega kontingenta iz Afganistana. Trije ranjeni vojaki so se vrnili v Italiji davi, posmrtni ostanki ubitega pa naj bi prispeli najkasneje v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.