Svet
14605 ogledov

Sina peljal k mami, ko sta otroka zadela dva naboja

policija v francoskem mestu Rennes Profimedia
Petletni deček je sedel na zadnjem sedežu avtomobila, ki ga je vozil njegov oče, ko sta ga zadeli krogli.

V mestu Rennes v Franciji je prišlo do streljanja, v katerem je bil huje ranjen 5-letni deček. Po prvih podatkih policije se je vse skupaj dogajalo med 22. in 22.30 uro. 29-letni oče naj bi sina peljal "k materi, ki živi v drugem delu mesta". Avtomobilu, v katerem sta bila oče in sin, je začel slediti drug avtomobil, v katerem naj bi bil po očetovih navedbah "moški s kapuco". 

Med zasledovanjem so iz drugega avtomobila večkrat streljali na avto, v katerem sta bila oče in sin. Krogle so zadele prtljažnik in zadnje steklo. Oče je bil pri tem nepoškodovan, "a v šoku". Ko je ugotovil, da je otrok ranjen, je takoj poklical policijo. Za zasledovalci se je za tem izgubila vsaka sled. 

Dva naboja sta zadela v glavo petletnika, ki je sedel na zadnjem sedežu, je povedal namestnik javnega tožilca v Rennesu Jean-Marie Blin. Dečka so hospitalizirali v bolnišnici v Rennesu in je še vedno v smrtni nevarnosti. 

Le Parisien navaja, da je oče stari znanec policije. Večkrat so ga obravnavali zaradi kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami. Policija preverja, ali je dogodek povezan s streljanjem, do katerega je prišlo v okrožju Maurepas v soboto zjutraj. 

V nekaterih okrožjih Rennesa, zlasti v Maurepasu, zadnjih nekaj mesecih pogosto prihaja do streljanj.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • kapibara1 17:54 27.oktober 2024.

    Spomnim se, kuj osamosvojitve, kako je miličnik v kamero javno trdil, da v SLO PA ŽE NI organiziranega kriminala.. ni bilo pol leta, pa so se začeli javno/ sredi belega dne pobijat med seboj.. kot se še sedaj..

  • dare326 16:44 27.oktober 2024.

    Taki se zbirajo na Metelkovi. Policija pravi, da ni nič res.