Svet
12 ogledov

Norčeval se je iz posilstva kolegice

Nir Rosen se je na Twitterju norčeval iz napada na Loganovo. (Foto: Twitter) Žurnal24 main
Ameriški novinar Nir Rosen se je na Twitterju norčeval iz posilstva njegove kolegice Lare Logan. Kritičen pa je bil tudi do voditelja CNN Andresona Cooperja.

Slednjega so protestniki tudi ranili v Egiptu, saj so ga med poročanjem večkrat udarili v glavo.

"Lara Logan je morala preseči Andersona. Seveda ni prav, kar se ji je zgodilo. Tega nikakor ne sprejemam. Ampak bilo bi smešno, če bi se to zgodilo tudi Andersonu," je zapisal Rosen.

Temu pa so sledili še naslednji komentarji: "Jezus Kristus, preden bo razglašena za mučenico in bo postala slavna, se moramo spomniti njene vloge kot glavnega vojnega hujskača." in "Poglejte, mogoče so jo zagrabili kot veliko drugih žensk.".

Kot smo že poročali, je bila Loganova, sicer novinarka CBS, brutalno pretepena in posiljena v času, ko je spremljala proslavljanje Egipčanov ob odstopu Hosnija Mubaraka. Rešile so jo ženske in 20 egiptovskih vojakov.

Pozabil, da sporočila niso zasebna
Ko pa je novinar spoznal, da je pozabil, "da sporočila na Twitterju niso čisto povsem zasebna", pa se napisal množico kratkih sporočil, v katerih se globoko opravičuje.

Med drugim je tako zapisal, da se opravičuje za izrečene osebe in da je bilo vse zapisano "neprimerna in nesprejemljiva šala". Novim 500 spremljevalcem na Twitterju pa je zapisal, da je končal s pisanjem sporočil na omenjeni strani in da ga je "sram, kako je užalil ostale in da se je pokazal v tako slabi luči".

Rosena so zaradi sporočil že odpustili iz univerzitetnega centra za varnost in zakonodajo v New Yorku. Direktorica centra Karen J. Greenberg je v izjavi za javnost, kot poroča NY Daily News, zapisala, da je bil "Nir Rosen vedno provokativen, ampak tokrat je s svojimi komentarji glede Lare Logan prestopil mejo". "Zelo sem pretresena nad tem, kar je zapisal glede Loganove in vse njegove komentarje odločno zavračam," je še dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.