Šport > Zimski športi
8 ogledov

Padec prinesel zmago

Tina Maze se je izkazala z devetim mestom v španski La Molini. Žurnal24 main
Tanja Poutiainen je zmagovalka veleslalomske tekme svetovnega pokala v La Molini, potem ko je vodilna po prvi vožnji Kathrin Zettel v drugo padla. Tina Maze je osvojila deveto mesto.
 

La Molina, veleslalom (Ž)

1. T. Poutiainen (FIN) 2:16,76
2. M. Mölgg (ITA) +0,02
3. N. Hosp (AVT) +0,65
9. T. Maze (SLO) +1,74
34. M. Robnik (SLO) +3,18
36. V. Brodnik (SLO) +3,36
43. A. Drev (SLO) +4,02

Veleslalom v španski La Molini je dobila Finka Tanja Poutiainen , ki se je na zmagovalni položaj zavihtela po četrtem mestu v prvi vožnji. Druga je bila Italijanka Manuela Mölgg in tretja Avstrijka Nicole Hosp . Tina Maze se je izkazala z zelo dobrim devetim mestom. V drugi vožnji je bil med redkimi, ki so uspele splezati višje po lestvici Michaela Kirchgasser . Ta je vodila tudi pred nastopom Tine Maze, Črnjanka pa je imela pred njo prednost 44 stotink sekunde. Na prvem vmesnem času se je naskok stopil na 14 stotink, v cilj pa je naša najboljša smučarka pripeljala s 30 stotinkami zaostanka za vodilno, na drugo mesto.


Tanja Poutiainan je izkoristila padec vodilne Zettlove. © EPA

 
Mazejeva je na drugi progi, ki jo je postavil slovenski trener Marko Jurjec , pridobila dve mesti ter se četrtič zapored uvrstila med deseterico v treh različnih disciplinah. Lara Gut je ostala na šestem mestu, Maria Pietilä-Holmner je bila po slabem drugem nastopu mesto za njo. Pred tem sta nastop izvrstno končali najprej Hospova in nato še Poutiainenova, ki je z najboljšim časom druge vožnje za zgolj dve stotinki prehitela Mölggovo. Slednji niti tretji čas na drugi progi ni pomagal do zmage. Zettlova, zmagovalka uvodnega veleslaloma, je namreč po daleč najboljšem vmesnem času na drugi progi, ko je imela več kot sedem desetink prednosti, padla in se poslovila od prvega mesta, ki je po dveh drugih veleslalomskih uvrstitvah pripadlo Poutiainenovi. Ta je prevzela vodstvo tudi v skupnem seštevku, podobno kot na današnji tekmi pa jo od naslednjega mesta ločita le dve točki.

Kathrin Zettel je sicer vodila po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v španski La Molini (1:07,02). Druga je bila Manuela Mölgg (+0,27 sekunde) in tretja Maria Pietilä Holmner (0,55). Mazejeva je bila na 11. mestu (1:08,46, +1,44), ostale tri Slovenke pa se niso uvrstile v finale. Mateja Robnik je končana na 34. mestu (1:10,20, +3,18), Vanja Brodnik na 36., (1:10,38, +3,36), Ana Drev pa na 43. (1:11,04, +4,02) med 48 uvrščenimi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.