Šport
1 ogledov

V Portorožu tudi Dokićeva

V Portorožu bo igrala tudi Jelena Dokić. Žurnal24 main
Prireditelji največjega ženskega teniškega turnirja pri nas so razgrnili načrte o njem. Potrdili so, da bosta sredi julija na naši Obali igrali tako Dinara Safina kot tudi Jelena Dokić.
 

Japonka pokorila Polono

Kvalifikacije na tretjem letošnjem teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu so predstavljale previsoko oviro za mlado slovensko predstavnico Polono Hercog. V drugem krogu je bila od osemnajstletne Štajerke iz Kamnice pri Mariboru boljša Japonka Aiko Nakamura, ki je Slovenko premagala v dveh nizih s 6:4 in 7:5.

Uradni seznam prijavljenih igralk, ki so ga v sredo predstavili organizatorji teniškega turnirja Banka Koper v Portorožu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev, potrjuje, kar je znano že približno dva tedna. Na slovenski obali bo od 20. do 26. julija nastopila tudi prva igralka sveta, Rusinja Dinara Safina .

"Zadovoljni in ponosni smo, da bomo v Portorožu gostili najboljšo igralko sveta. To je dokaz, da se turnir razvija v pravo smer, in hkrati potrditev, da se igralke na slovenski obali počutijo dobro. Seveda se moram ob tem zahvaliti lokalni gospodarski skupnosti, ki je turnir dobro sprejela in ga podpira, ter glavnemu pokrovitelju, po katerem se turnir že pet let imenuje," je dejal Andrej Bizjak . Letošnji turnir Banka Koper bo brez dvoma vrhunec petletnega truda organizatorjev. Poleg Dinare Safine, ki v naslednjem mesecu skoraj zagotovo ne more izgubiti statusa prve igralke sveta, bodo v Portorožu nastopila številna znana imena ter verjetno štiri slovenske igralke.

Katarina Srebotnik bo glavno slovensko orožje. © Reuters

 
 
 

Zadovoljni in ponosni smo, da bomo v Portorožu gostili najboljšo igralko sveta. To je dokaz, da se turnir razvija v pravo smer, in hkrati potrditev, da se igralke na slovenski obali počutijo dobro.

Andrej Bizjak

 
Katarina Srebotnik , ki z rankingom 40. igralke sveta trenutno zaseda mesto četrte nosilke, se bo v prihodnjih dneh odločila, ali bo v Wimbledonu začela povratek v tekmovalne arene po skoraj polletnem premoru zaradi poškodbe. Maša Zec Peškirič , ki trenutno zaseda 93. mesto na svetu, žal pa za uradni seznam nastopajočih velja še lestvica WTA iz 8. junija, ko je bila Peškiričeva 105. igralka sveta, je prva na čakalni listi in tako skoraj zagotovo udeleženka glavnega turnirja, direktor turnirja Andrej Bizjak pa bo povabili organizatorjev namenil še Poloni Hercog in Andreji Klepač .

Tudi letos bo nastopila Italijanka Sara Errani , lanska zmagovalka, pa Španka Anabel Medina Garriguez , lani finalistka, letos pa kot 19. igralka sveta druga med prijavljenimi. V Portorož se vračajo še Rusinja Vera Duševina , Italijanka Roberta Vinci , Hrvatica Karolina Šprem ter Španka Virginia Ruano Pascual , velika atrakcija pa bo zagotovo tudi nastop Avstralke Jelene Dokić . Kvalifikacije za turnir Banka Koper se bodo začele 18. julija, glavni turnir pa kot običajno v ponedeljek, 20. julija. Zmagovalka turnirja bo domov odšla bogatejša za 37 tisoč dolarjev in 280 točk WTA, poraženki v finalu pa bo pripadel ček za 19 tisoč dolarjev in 200 točk za lestvico WTA.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.