Šport
0 ogledov

Upajo, da ne bo Nadala

Rafael Nadal Monaco Reuters Žurnal24 main
Juan Martín del Potro in David Nalbandian bosta prva moža argentinske teniške reprezentance, ki bo igrala v finalu Davisovega pokala s Španijo, je sporočil kapetan Alberto Mancini.
 

Preberite še ...

Rafa odpovedal Šanghaj
Z zmago Tsonga v Šanghaj

Španska ekipa, ki bo v argentinski Mar del Plati finale igrala od 21. do 23. 11., še ni dokončno oblikovala moštva, ker čaka na razplet poškodbe prvega igralca sveta Rafaela Nadala. Mancini je izbral tudi Joséja Acasusa (48. na ATP) in Agustína Callerija (60.). Slednja pa verjetno ne bosta imela veliko priložnosti za dokazovanje, saj je Del Potro osmi na lestvici, Nalbandian pa tri mesta nižje (11.). V izvrstni formi je zlasti del Potro, ki se je med najboljšo deseterico svetovne lestvice prebil po zmagah na turnirjih Stuttgartu, Kitzbühlu, Los Angelesu in Washingtonu.

 
 

Nastop na zaključnem mastersu sezone v Šanghaju sem odpovedal, ker zaradi poškodbe ne bi mogel igrati stoodstotno.

Rafael Nadal

 
Argentinci upajo, da bodo po dveh porazih v finalu Davisovega pokala vendarle zmagali in da za Španijo, ki je pokal osvojila leta 2000 in 2003, ne bo igral Nadal. "Nastop na zaključnem mastersu sezone v Šanghaju sem odpovedal, ker zaradi poškodbe ne bi mogel igrati stoodstotno. Obenem pa se želim pozdraviti, da bi lahko za svojo državo igral v finalu Davisovega pokala, kar je drugi razlog za mojo odpoved," je pojasnil Nadal, ki ga čaka teden dni terapij in počitka zaradi poškodbe vezi desnega kolena. Na zaključnem teniškem mastersu v Šanghaju, ki ga je Nadal izpustil, pa so izžrebali skupini. Švicar Roger Federer, drugi teniški igralec sveta, bo igral v rdeči skupini, Srb Novak Djoković, tretji na svetovni lestvici, pa bo nastopil v zlati skupini, so določili na žrebu pred turnirjem najboljše osmerice. Poleg Federerja bodo "rdeči" še Andy Murray, Andy Roddick in Gilles Simon. V zlati skupini pa bodo nastopili še Nikolaj Davidenko, Juan Martín del Potro in Jo-Wilfried Tsonga.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.