Šport
4 ogledov

UCI-jev da za Lancea

Žurnal24 main
Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da bo naredila izjemo in Lanceu Armstrongu dovolila nastopiti že na dirki po Avstraliji. Armstrong ima za čas po vrnitvi velike ambicije.
 

Preberite še ...

Armstrong že zmaguje  
Lance bo samo eden od kapetanov

Sedemkratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji, Američan Lance Armstrong, bo lahko nastopil na dirki po Avstraliji, je danes sporočila Mednarodna kolesarska zveza (UCI). "Mednarodna kolesarska zveza se je odločila, da dovoli nastop Lanceu Armstrongu na dirki po Avstraliji, ki bo med 20. in 25. januarjem 2009 in bo prva dirka v sezoni, ki bo štela za točke Pro Toura," je UCI na kratko zapisal v izjavi za javnost.

 
 

Mednarodna kolesarska zveza se je odločila, da dovoli nastop Lanceu Armstrongu na dirki po Avstraliji, ki bo med 20. in 25. januarjem 2009.

Mednarodna kolesarska zveza

 
Eden najboljših kolesarjev vseh časov bi po triletnem premoru lahko uradno nastopil šele 1. februarja 2009, a UCI se je odločil, da Teksašanu dovoli nastop že nekaj dni pred iztekom tega roka. V želji po nastopu na dirki v Avstraliji je Armstrong omenil primer italijanskega kolesarja Maria Cipollinija, ki je začel vnovič tekmovati, čeprav ni pred tem sodeloval v šestmesečnem protidopinškem programu, kar je pogoj. Ameriški kolesar pa zatrjuje, da je čist. Nazadnje so ga testirali avgusta. Po njegovih besedah se je 1. avgusta javil in izpolnil obrazec za omenjeni program pri ameriški protidopinški agenciji. UCI je ob tem dodal, da Armstrong lahko prej nastopi tudi zaradi izboljšanja standardov dopinških testov. Ambicije 38-letnega Američana po vrnitvi v svet kolesarskega športa so precejšnje. Tako želi vrteti pedala tudi na dirki po Kaliforniji februarja prihodnje leto, julijsko zmagoslavno vrnitev napoveduje na Touru, želel pa bi tudi tekmovati na dirki od Pariza do Nice ter na Giru, saj še najbolj obžaluje, da ni že prej tekmoval na tej dirki.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.