Šport
16 ogledov

Terglav zmagal, Jesenice izgubile

Edo Terglav pri Brianconu igra zelo pomembno vlogo. Žurnal24 main
Hokejisti Jesenic so v drugi tekmi prvega dne poletne lige Rudi Hiti na Bledu v predtekmovalni skupini B po kazenskih strelih izgubili z beljaškim moštvom VSV z 2:3 (1:1, 0:1, 1:0; 0:1).

Za Jeseničane sta v polno zadela Miha Brus (20) in Andrej Troščinski (54). Podobno kot na nedavni prijateljski tekmi na Jesenicah sta se tudi tokrat ekipi razšli z nedoločenim rezultatom (2:2), le da so na Bledu o zmagi odločali kazenski streli, v katerih so bili beljaški hokejisti dvakrat uspešni, Jeseničani pa niso znali premagati vratarja Prohaske. Jeseničani so bili v rednem delu za odtenek boljši tekmec, a še enkrat se je pokazalo, da težko dosežejo zadetek. Gostje iz Beljaka so dvakrat vodili, a so se železarji obakrat vrnili.

V uvodnem dvoboju turnirja je v skupini A francoski Briancon prav tako po kazenskih strelih premagal KAC iz Celovca s 5:4. Po rednem delu se je dvoboj končal neodločeno, po kazenskih strelih pa so s 5:4 (1:1, 2:2, 1:1; 1:0) slavili Francozi, za katere igra tudi občasni slovenski reprezentant Edo Terglav. Devetindvajsetletnik se je izkazal z dvema podajama.

Na Bledu v 17. izvedbi poletne lige igra šest moštev. Najboljši slovenski ekipi, Acroni Jesenice in Tilia Olimpija, sta v predtekmovalni skupini B, kjer je še beljaški VSV. V skupini A pa so celovški KAC, švicarski Langenthal in francoski Briancon. Predtekmovanje bo trajalo do sobote, finalni boji pa bodo na sporedu v nedeljo. Tilia Olimpija se bo prvič predstavila v petek, ko bo v popoldanski tekmi igrala z ekipo VSV.

Poletna liga Rudi Hiti:

Acroni Jesenice : VSV Beljak  2:3 (1:1, 0:1, 1:0; 0:1)*

Briancon : KAC Celovec 5:4 (1:1, 2:2, 1:1; 1:0)*

* po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.