Šport
0 ogledov

Tavares prva zvezda

John Tavares si je takole na glavo posadil čepico moštva NY Islanders. Žurnal24 main
Po NBA so nabor igralcev izvedli tudi v ligi NHL. Po pričakovanjih je moštvo New York Islanders kot prvega izbralo 18-letnega Johna Tavaresa. Drugi izbor Hedman, tretji Duchen.
 

Naj deset izbrancev

1. John Tavares Islanders
2 . Victor Hedman Lightning
3 . Matt Duchene Avalanche
4 . Evander Kane Thrashers
5. Brayden Schenn Kings
6. Oliver Ekman Larsson Coyotes
7. Nazem Kadri Maple Leafs
8. Scott Glennie Stars
9. Jared Cowen Senators
10 . M. Paajarvi-Svensson Oilers

Moštvo New York Islanders je kot prvega na naboru NHL izbralo Johna Tavaresa, 18-letnega člana ekipe London Knights. Tavares, napadalec iz Oakvilla v Ontariu, je nastopal v ontarijski hokejski ligi in v lanski sezoni dosegel 58 zadetkov. "Napadalno je zelo nadarjen. Bodisi ko strelja ali podaja, daje vtis, da to dela na višji ravni, kot jo je mogoče opaziti pri ostalih igralcih letošnjega nabora," je izbiro svojega kluba utemeljil Garth Snow, generalni menedžer moštva Islanders.

"Zelo sem hvaležen in ponosen, da bom na Long Islandu. To bo imenitno! Vesel sem podpore navijačev. Nisem vedel, kako se bo klub odločil, vsekakor pa je to zame zelo poseben trenutek," je povedal prvi izbor letošnjega drafta. Sledil mu je švedski branilec Victor Hedman, najvišje izbrani Evropejec, ki ga je v svoje vrste povabila ekipa Tampa Bay Lightning. Kot tretjega pa so Avalanche izbrali Matta Duchena. Nabor je tudi priložnost za menjavo igralcev, največji posel v tej smeri je opravila Philadelphia, ki je iz Anaheima pripeljala all star branilca Chrisa Prongerja v zameno za branilca Luca Sbisa, Joffreyja Lupula in dva izbora v prvem kolu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.