Šport
5 ogledov

Špik: Čoln nama dobro teče

Luka Špik in Jan Špik sta  se veselila srebrne kolajne na Sredozemskih igrah. Žurnal24 main
Brata Luka in Jan Špik sta Sloveniji priveslala drugo kolajno na Sredozemskih igrah v Pescari, Jure Cvet in Matevž Malešič pa tretjo. Pirih in Kolander pristala na četrtem mestu.

Veslaška tekmovanja na Sredozemskih igrah 2009 so končana. Naša reprezentanca je nastopila odlično in osvojila dve kolajni - Luka in Jan Špik sta v dvojnem dvojcu osvojila srebrno kolajno, Matevž Malešič in Jure Cvet pa v dvojnem dvojcu za lahke veslače bronasto. Dvojec v postavi Miha Pirih in Rok Kolander je osvojil četrto mesto.

Luka in Jan Špik sta v velikem finalu vseskozi veslala v ospredju skupaj s posadko Francije (Bahain/Berrest). Vodila sta še 500 metrov pred ciljem, v finišu pa sta ju Francoza prehitela za dobri dve sekundi. Tretja sta bila Italijana Raineri in Stefanini.  Luka Špik: "S tekmo sva zelo zadovoljna. Pokazalo se je, da sva zelo blizu Francozema, ki sta trenutno eden vodilnih dvojnih dvojcev na svetu. Tekmo sva izpeljala, tako kot sva si zamilslila, vseskozi sva parirala Francozema, žal pa sta naju na koncu prehitela. Čoln nama dobro teče in ta tekma je dober znak za nadaljevanje sezone."

Matevž Malešič in Jure Cvet sta dokazala, da je obetaven tudi veslaški podmladek. © VZS

 
Matevž Malešič in Jure Cvet sta vseskozi veslala na četrtem oziroma petem mestu, na koncu pa z odličnim finišem premagala srbsko posadko za pičlih 14 stotink in osvojila bronasto medaljo. Zmagala sta Francoza pred Italijanoma.  Jure Cvet: "Tekmo sva izpeljala, kot sva si zamislila. Včeraj sva v repasažu štedila moči v finišu, ki nama je danes res uspel in osvojila sva želeno medaljo na teh Sredozemskih igrah."  Dvojec v postavi Miha Pirih in Rok Kolander se je med tekmo z Italijanoma izmenjaval na četrtem in petem mestu, na koncu pa osvojil četrto mesto. Prve tri posadke so se že na začetku odlepile in na koncu sta slavila Grka brata Ghountoulas pred Francozema Chardin in Morelette, bron sta osvojila Srba Jagar in Stojić. Rok Kolander: "Na startu nama ni steklo kot ponavadi, tako da so nama prve tri posadke ušle. V drugi polovici sva sicer pospoševala, tudi občutek je bil boljši, vendar višje od četrtega mesta se nama danes žal ni izšlo."

Danes je v sredozemsko vas prispela še zadnja večja skupina slovenskih športnikov. Prispeli so tudi slovenski atleti, a med njimi ni bilo Mirana Vodovnika . Vodovnik je v soboto zaključil intenzivno fazo treninga, ter ocenjuje, da ni v optimalni formi, ki bi mu omogočila met prek 20 m. Glavni cilj Mirana Vodovnika v letošnji sezoni slej ko prej ostaja svetovno prvenstvo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.