Šport
14 ogledov

Šarapova rjovi (skoraj) kot lev

Žurnal24 main
Vzklikanje oziroma rjovenje pri udarcih teniških igralcev spada v folkloro športa z loparjem in žogico. Zgodovina pomni nekatere, ki so res pretiravali. Od muh ni niti Marija Šarapova.

Ena od najprivlačnejših teniških igralk na svetu Marija Šarapova bi se utegnila znajti v hudih težavah, ker se vede podobno kot nekdaj Monika Seleš. Strokovnjaki so namreč izmerili, da med dvobojem rjove z glasnostjo nad sto decibelov, kar je le malo manj od leva! Funkcionarji ITF razmišljajo, da bi (pre)glasno rjovenje celo kaznovali, eden od načinov za to pa je odvzem točke.


 

Deset najglasnejših

1. levje rjovenje – 110 decibelov
2. Marija Šarapova 101
3. Monika Seleš 93,2
4. Serena Williams 88,9
5. Lindsay Davenport 88
6. Venus Williams 85
7. Viktorija Azarenka 83,5
8. Jelena Bovina 81
9. Ana Kurnikova 78,5
10. Kim Clijsters 75
11. Jelena Dementjeva 73

Francozinja Aravane Rezai se je pred kratkim pritožila zaradi preglasne nasprotnice – Michelle Larcher de Brito , ki je prav tako izdelek teniške šole Nicka Bollettierija . Ker je iz teh logov izšel tudi Andre Agassi , je zadeva postala vsaj malce sumljiva, vendar 77-letni teniški guru trdi: "Niti jaz niti moji sodelavci igralcev nismo nikoli učili kričati. Navajali smo jih le pravilnih vdihavanja in izdihavanja. Teniški igralci rjovijo, da ohranijo koncentracijo in pravilno usmerijo energijo. To je nekaj, kar počnejo povsem naravno, ne pa da bi dekoncentrirali nasprotnika." Kljub temu pa je slavni trener dodal: "Res pa je treba to rjovenje nekako omejiti, saj so nekateri zares preglasni."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.