Šport
8 ogledov

Prva etapa Cancellari

Ne le na Touru, Fabian Cancellara je dobil tudi prvo etapo na Vuelti. Žurnal24 main
Prva etapa dirke po Španiji ali Vuelte je pripadla Švicarju Fabianu Cancellari, drugi je bil Boonen, tretji pa Farrar. Tadej Valjavec je pristal na 61. mestu, Borut Božič pa na 169.
 
 

Zmage res nisem pričakoval. Nisem specialist za tako kratke preizkušnje, menil sem, da so tisti, ki se bolje znajdejo v prologih, v prednosti.

Fabian Cancellara

 
Olimpijski prvak v vožnji na čas Švicar Fabian Cancellara je zmagovalec 1. etape 64. kolesarske dirke po Španiji, 4,5 kilometra dolgega kronometra v nizozemskem Assnu. Kolesar Saxo Banka, tudi zmagovalec prve etape letošnje dirke po Franciji, je za devet sekund premagal Belgijca Toma Boonena. Tretje mesto pa je z zaostankom 12 sekund zasedel Američan Tyler Farrar. Tadej Valjavec, ki je tik pred dirko podpisal novo pogodbo s francoskim moštvom AG2r La Mondiale, je zasedel 61. mesto, za Švicarjem je zaostal 29 sekund, Borut Božič pa je bil z zaostankom 46 sekund 169.

"Zmage res nisem pričakoval. Nisem specialist za tako kratke preizkušnje, menil sem, da so tisti, ki se bolje znajdejo v prologih, v prednosti. Toda očitno sem že v pravi formi in vesel sem, da sem oblekel zlato majico vodilnega," je bil po tem, ko je bil spet razred zase, zadovoljen Cancellara (njegov vzdevek je Spartak), ki na dirki nima velikih ciljev: "Ne pričakujem, da bom tako dober kot na Touru. Dirko sem namreč vzel bolj kot pripravo na svetovno prvenstvo, ki bo konec naslednjega meseca v moji domovini, kjer bom v kronometru lovil svoj tretji naslov svetovnega prvaka, rad pa bi bil pri kolajnah tudi na cestni dirki."

Vuelta, 1. etapa:

1. Fabian Cancellara (Švi/Saxo Bank) 5:20
2. Tom Boonen (Bel/Quick Step) +0:09
3. Tyler Farrar (ZDA/Garmin) 0:12
4. Jens Mouris (Niz/Vacansoleil) 0:14
5. Daniele Bennati (Ita/Liquigas) 0:16
6. Roman Kreuziger (Češ/Liquigas) 0:17
7. Aleksander Vinokurov (Kaz/Astana) 0:18
8. Ivan Basso (Ita/Liquigas) 0:18
9. Alejandro Valverde (Špa/Caisse d'Erpagne) 0:18
10. Maciek Bodnar (Pol/Liquigas) 0:19
...
61. Tadej Valjavec (Slo/AG2r La Mondiale) 0:29
169. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) 0:46
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.