Šport
0 ogledov

Polona dobila še en turnir ITF

Slovenka je bila v finalu boljša od Slovakinje. Žurnal24 main
Slovenska teniška igralka Polona Hercog se znova veseli, saj je na Češkem dobila turnir serije ITF. V finalu je s 6:3 in 6:1 ugnala Slovakinjo Zuzano Kucovo. To je njena sedma lovorika.
 

Zgodovinska zmaga Murrayja

Britanec Andy Murray je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Queen's Clubu v Londonu z nagradnim skladom 750.000 evrov. Prvi nosilec je v finalu generalke za Wimbledon premagal šestopostavljenega Američana Jamesa Blaka s 7:5 in 6:4 in izid v medsebojnih dvobojih izenačil na 1:1.
Škot Murray se je prvič v karieri uvrstil v finale tega turnirja v zahodnem predelu Londona, z današnjim uspehom pa je po Bunnyju Austinu in letu 1938 postal tudi prvi Britanec, ki je zmagal v Queen's Clubu. Hkrati je Murray vpisal svoj 12. turnirski naslov.

Osemnajstletna slovenska teniška igralka Polona Hercog je v nedeljskem finalu teniškega turnirja mednarodne zveze ITF v Zlinu na Češkem z nagradnim skladom 50.000 dolarjev v dveh nizih 6:3, 6:1 nadigrala Slovakinjo Zuzano Kucovo. Hercogova je osvojila že svojo tretjo letošnjo lovoriko na turnirjih ITF in sedmo v karieri. Štajerka iz Kamnice pri Mariboru je v finalu turnirja z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev skoraj devet let starejši tekmici iz Slovaške, 205. igralki, prepustila le štiri igre in izjemen teden na čeških tleh sklenila z novo turnirsko lovoriko, je zapisano na spletnih straneh mlade teniške igralke polona.net. Hercogova je po turnirjih v Civitavecchii in Zagrebu osvojila še tretji letošnji ITF turnir, kar predstavlja izvrstno popotnico pred nadaljevanjem sezone.


"Slednja se bo prevesila v del na travnati podlagi. Hercogovo čaka nastop v kvalifikacijskem turnirju v Wimbledonu. Če bo tako uspešna, kot je bila minuli mesec v Parizu, kjer se je preko kvalifikacijskega sita prebila v glavni del in kasneje izpadla v 2. krogu, se obetavni varovanki Zoltana Kuharskega obeta nov uspeh,"
so optimistični v taboru Mariborčanke. Na Češkem se je Hercogovi, ki na računalniški teniški svetovni jakostni lestvici WTA zaseda 128. mesto, danes pridružila tudi mama Romana, s katero se bosta že v ponedeljek odpravili v Wimbledon. Na Češkem je sicer v prvem krogu izločila Bolgarko Dio Evtimovo, v drugem krogu je premagala domačinko Renato Voracovo, v četrtfinalu je bila boljša od Ukrajinke Lesje Curenko, v polfinalu pa od Belorusinje Darje Kustove.

Zlin, ITF, finale:
P. Hercog (SLO, 128) : Z. Kucova (SVK; 205) 6:3, 6:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.