Šport
4 ogledov

Odplaknilo dirko, zavzetosti ne

Proga v Ajdovščini je bila v soboto precej namočena.
1/12
Žurnal24 main
EP v 4crossu z gorskimi kolesi, ki ga je pripravil kolesarski klub Črn trn, zaradi dežja ni uspelo po pričakovanjih, kljub temu pa so obveljali rezultati iz kvalifikacij.

Evropsko prvenstvo v 4crossu z gorskimi kolesi, ki je ta konec tedna potekalo v Ajdovščini,je najbolj zaznamovalo vreme. Pogoste nevihte so dobro namočile sicer dobro pripravljeno progo. Tako je bila v soboto odpovedana finalna vožnja, šteli pa so rezultati iz kvalifikacij. Razlog, da so se sodniki tako odločili, je varnost tekmovalcev, ki bi bila na spolzki progi precej ogrožena. Organizatorji, obiskovalci in tudi večina tekmovalcev odločitvi ni bila naklonjena. Navdušenje nad odločitvijo je bilo seveda največje v češkem taboru, saj bodo na zmagovalnem odru pri moških imeli kar dva predstavnika. Največ kolajn, čeprav nobene zlate, je osvojila Švica. Slovenci smo v prvi deseterici imeli dva predstavnika, najboljši je bil Luka Novak na 6. mestu. Sicer pa je bil vrstni red takšen: Moški: 1. Michal Prokop (Češka), 2. Roger Rinderknecht (Švica), 3. Tomas Slavik (Češka); ženske: 1. Anita Molcik (Avstrija), 2. Rachel Seydoux (Švica), 3. Lucia Oetjen (Švica).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.