Šport > Nogomet
1794 ogledov

Uefa izbrala idealno postavo ter najlepši zadetek prvenstva (video)

Lamine Yamal Profimedia
Španci pričakovano prednjačijo v Uefini ekipi EP 2024.

Evropska nogometna zveza Uefa je sporočila najboljšo postavo v nedeljo končanega evropskega prvenstva v Nemčiji. Pričakovano je med enajsterico največ članov španske reprezentance, ki je tudi osvojila naslov prvaka, potem ko je v finalu v Berlinu z 2:1 ugnala Anglijo.

Potem ko je Uefa takoj po finalu objavila najboljšega igralca in najboljšega mladega igralca turnirja, to sta postala Španca Rodri in Lamine Yamal, je danes sporočila še najboljšo enajsterico. To je izbrala posebna ekipa Uefinih tehničnih opazovalcev, v kateri so bili nekdanji in sedanji igralci in trenerji.

Ta strokovna ekipa se je odločila za sistem 4-3-3 in vanj postavila vratarja Mika Maignana (Francija), branilce Kyla Walkerja (Anglija), Manuela Akanjija (Švica), Williama Salibo (Francija) in Marca Cucurello (Španija), veziste Daniela Olma (Španija), Rodrija (Španija) in Fabiana Ruiza (Španija) ter napadalce Lamina Yamala (Španija), Jamala Musialo (Nemčija) in Nica Williamsa (Španija).

Uefa je ob tem izbrala tudi najlepši zadetek letošnjega evropskega prvenstva. Tega je za Španijo na polfinalni tekmi proti Franciji dosegel Yamal, ki mu je tako pripadel še en prestižen naziv. Drugo mesto je za gol s "škarjicami" s tekme proti Slovaški zasedel Anglež Jude Bellingham, tretje pa Švicar Xherdan Shaqiri za zadetek proti Škotski.

V Uefini ekipi opazovalcev so sicer bili Aljoša Asanović (Hrvaška), Rafel Benitez (Španija), Frank de Boer (Nizozemska), Packie Bonner (Irska), Fabio Capello (Italija), Jean-Francois Domergue (Francija), Avram Grant (Izrael), Aitor Karanka (Španija), Ioan Lupescu (Romunija), David Moyes (Škotska), Michael O'Neill (Severna Irska) in Ole Gunnar Solskjaer (Norveška).

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice