Šport > Nogomet
147 ogledov

Takšna je po neuspehu na Euru usoda Stojkovića

Dragan Stojković Profimedia
Stojković ostaja selektor Srbije.

Nogometna zveza Srbije je podaljšala sodelovanje s selektorjem članske reprezentance Draganom Stojkovićem, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Izvršni odbor zveze se je seznanil s poročilom o delu selektorja v preteklem obdobju in mu kljub izpadu reprezentance v predtekmovanju evropskega prvenstva v Nemčiji - Srbija je izgubila z Anglijo ter remizirala proti Danski in Sloveniji - prižgal zeleno luč za novo pogodbo, ki vključuje nastope v prihodnji ligi narodov in kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2026.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Stojković je članom IO razložil, da je bilo zadnje mesto v skupinskem delu EP splet nesrečnih okoliščin, ter napovedal obširne spremembe v igralskem kadru že za septembrske tekme v ligi narodov proti Španiji in Danski.

 

Španci de la Fuenteju ponudili novo pogodbo

Španska nogometna zveza (RFEF) pa bo še pred finalom evropskega prvenstva v nedeljo v Berlinu selektorju Luisu de La Fuenteju ponudila novo pogodbo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Pogodba predvideva podaljšanje sodelovanja, tudi če Španija v finalu ne bo premagala Anglije.

Kot dpa povzema pisanje španskega športnega časnika As, bo predsednik RFEF Pedro Rocha še pred finalom obiskal špansko reprezentanco v njenem pripravljalnem taboru v Donaueschingenu in selektorju ponudil novo pogodbo.

Luis de la Fuente | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta bo prinesla predvsem precejšnjo finančno povišico, saj bo de la Fuente namesto dosedanjih 600.000 evrov na leto zaslužil 1,8 milijona in še dodatne bonuse.

Če bo španski selektor sprejel novo pogodbo, bo ekipo vodil vsaj še do konca cikla svetovnega prvenstva 2026. Nova pogodba pa predvideva tudi možnost podaljšanja sodelovanja vse do leta 2028.

De la Fuente je selektor Španije od leta 2021, pred tem je že od leta 2013 deloval v španski nogometni akademiji za mlajše kategorije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice