Šport > Nogomet
7 ogledov

Ruska mafija nima prstov pri zmagi

Ruska mafija ni podkupila Bayernovih zvezdnikov. Žurnal24 main
"Ruska mafija ni sodelovala pri visoki zmagi Zenita iz Sankt Peterburga nad münchenskim Bayernom," je Vitalij Mutko zanikal novico, ki sta jo sporočila španska časnika.
 

Preberite še

Zenit s podkupovanjem na vrh?

Na sredino novico španskih časnikov El País in ABC, da naj bi ruska mafija naročila visok poraz (0:4) münchenskega Bayerna v lanskem polfinalu pokala UEFA proti Zenitu, se je odzval ruski minister za šport Vitalij Mutko in izrazil prepričanje, da ni šlo za nameščanje tekme. "Mislite, da bi zvezdniki, kot so Kahn, Klose, Ze Roberto in Lucio resnično dovolili prodajo tekme?" je dejal minister Mutko. Obenem je pozval oba kluba, tako ruski Zenit iz Sankt Peterburga kot Bayern, naj proti španskima časnikoma skupaj ubereta ustrezno pravno pot.

Novice pa niso potrdili niti na španskem vrhovnem sodišču. Posredovali so le podatek o tem, da preiskovalni sodnik Baltasar Garzon preiskuje primer več ruskih kriminalcev, ki so jih prijeli v Španiji, pri čemer pa v sporočilih s sodišča niso posebej omenjali nameščanja nogometnih tekem.

V Zenitu so se že odzvali na obtožbe in zatrdili, da je njihova zmaga povsem čista in sporočili, da njihova pravna služba že preiskuje možnosti tožbe. Nemci so bili še bolj jedrnati, saj so kot odziv na pisanje na svoji spletni strani objavili le podatek, da "Bayern o teh obtožbah ne ve ničesar, prav tako kot ne münchensko tožilstvo." Tudi na Bavarskem preučujejo pravne možnosti ukrepov zoper španske medije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.