Šport > Nogomet
7 ogledov

Posoja Becksa v Milano se zapleta

Se bo David Beckham znova znašel na evropskih nogometnih igriščih? Žurnal24 main
Pogovori o morebitnem igranju Davida Beckhama za Milan so zašli v prve težave. Zvezdnik v Italiji ne bi mogel ostati do konca maja, ampak bi se moral v LA vrniti vsaj do 3. aprila.
 
 

Ne vidim, kakšno korist bi imel naš klub, če bi se Beckham pridružil Milanu. Je namreč pomemben del ekipe, ki si v naslednji sezoni želi priigrati končnico.

Bruce Arena

 
Po zatrjevanju podpredsednika Milana Adriana Gallianija naj bi se David Beckham med premorom v Major Soccer League podal k rdeče-črnim, da bi ostal v kombinacijah Fabia Capella. Agent Davida Beckhama Simon Oliveira se je z vodilnimi možmi Milana pogovarjal o možnosti, da bi Los Angeles Galaxy posodil Angleža rdeče-črnim. "Če bo prišel? Mislim, da bo. V Milanu bo na posodi za nekaj mesecev. O tej možnosti se pogovarjamo z Davidovim agentom. Beckham je izbral Milan," je za spletno stran rdeče-črnih dejal Galliani, ki je zagotovil, da bo Beckham lahko tudi nastopal za Milan v Serie A in Pokalu Uefa, ne le treniral. Mediji poročajo, da naj bi se angleški reprezentant v Italijo preselil januarja, ko je v ameriški ligi premor, z namenom, da ostane v načrtih Fabia Capella pred SP 2010. Lani ob tem času je Beckham vadil z Arsenalom, vendar zanj ni smel igrati. Milanov trener Carlo Ancelotti je navdušen nad prihodom Beckhama. "S ponosom bom treniral Davida, ki je izjemen športnik in velik profesionalec." Galaxy zadnjo tekmo igra v nedeljo.

 

Beckhama v Portsmouth?

Možnost, da bi se David Beckham kot posojen igralec moštva LA Galaxy za nekaj časa vrnil v Evropo, je dvignila na noge tudi trenerja Portsmoutha Harryja Redknappa. "Če bodo pogajanja Beckhama z Milanom padla v vodo, ga bomo poskušali dobiti mi," je dejal Redknapp. "Beckham je še vedno odličen nogometaš. Težko je opisati, kaj bi nam pomenil. Gotovo bi razigral Petra Croucha in Jermaina Defoea."

A pogovori o morebitnem igranju Becksa za Milan so že zašli v prve težave. Nogometašev agent je dejal, da zvezdnik v Italiji nikakor ne bi mogel ostati do konca maja, kakor je napovedal podpredsednik Milana Adriano Galliani, ampak bi se moral v Los Angeles Galaxy vrniti vsaj do 3. aprila. Takrat se namreč v ZDA začenja novo prvenstvo. Najbrž pa se bi moral Anglež na prekooceansko letalo usesti že prej, saj moštvo iz mesta angelov načrtuje resne priprave, kar je potrdil tudi trener Bruce Arena: "Vse to mi je čudno. Ne vidim, kakšno korist bi imel naš klub, če bi se Beckham pridružil Milanu. Je namreč pomemben del ekipe, ki si v naslednji sezoni želi priigrati končnico. To pomeni, da moramo v prvenstvo že od prvega kroga kreniti resno in zbrano." Da ameriški klub Beckhama ne more posoditi do konca italijanskega prvenstva, je potrdil tudi Oliviera: "David bi se v Milanu lahko zadržal tri mesece, dlje od konca marca pa ne. Zaenkrat se še nismo dogovorili, toda nogometaševa želja je, da tudi v odmoru ameriškega prvenstva nastopa na težkih tekmah in si tako povrne status reprezentanta."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.