Šport > Nogomet
19 ogledov

Lahkoten španski sprehod

Fernando Torres je za hat-trick potreboval borih 17 minut. Žurnal24 main
Španski nogometaši so izdatno napolnili mrežo Nove Zelandije na pokalu konfederacij, bilo je kar 5:0. Na prvi tekmi v skupini A med Iranom in domačo Južnoafriško republiko ni bilo golov.
Že uvodni dan nogometnega pokala konfederacij v Južnoafriški republiki so Španci pokazali, zakaj so eni izmed favoritov tekmovanja. Evropski prvaki so v Rustenburgu kar s 5:0 (4:0). premagali Novo Zelandijo. V drugi tekmi skupine A sta se v Johannesburgu JAR in Irak razšla brez golov. Španska izbrana vrsta, ki jo imenujejo tudi "rdeča furija", je na tekmi proti odpisanim oceanijskim prvakom takoj upravičila svoj vzdevek. V vsega 17 minutah je njen najnevarnejši mož Fernando Torres namreč vpisal klasični "hat-trick" in tako pokopal vse upe "kivijev". Delo sta dokončala Cesc Gabragas in Dave Mulligan, ki sta prispevala še vsak po gol.

Uvodno tekmo si je na Ellis Parku ogledalo 58.000 ljudi. A ti z videnim v prvem polčasu nikakor niso mogli biti zadovoljni, saj niso videli praktično niti ene priložnosti. Še najnevarnejši strel je v 14. minuti sprožil domači nogometaš MacBeth Sibaya, ki si kruh služi v ruskem Kazanu, a iraški vratar Mohammed Kassid je žogo odbil v kot.  V drugem polčasu so domačini najlepšo priložnost zapravili v 84. minuti, ko je po Kassidovi napaki do strela z glavo prišel Sibaya, žoga pa je na golovi črti zadela njegovega soigralca, ki je preprečil zadetek. Ob koncu tekme je v igro vstopil tudi nekoliko poškodovani prvi južnoafriški zvezdnik Steven Pienaar, ki pa ni tudi ni razveselil južnoafriških ljubiteljev nogometa.

Pokal konfederacij, skupina A:

Južnoafriška republika : Iran 0:0

Španija : Nova Zelandija 5:0
Torres (6, 14, 17), Fabregas (24), Villa (48 )
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.