Šport > Nogomet
1424 ogledov

Francozi do naslova svetovnih prvakov!

Francija Epa
Na stadionu Lužniki se je odigralo finale Svetovnega prvenstva v nogometu med Hrvaško in Francijo. Francija je s 4:2 premagala Hrvaško ter še drugič v svoji zgodovini postala svetovni prvak.

Francija je po letu 1998 drugič v zgodovini in prvič izven domovine postala svetovna nogometna prvakinja. V finalu, ki je postregel z velikim številom golov, je premagala Hrvaško, slednjo je prav v zadnji tekmi zapustila sreča. Prva dva gola je prejela po spletu nesrečnih dogodkov, to pa je bila le voda na mlin Francozov, ki so tako prišli do svoje igre protinapadov, iz katerih so dosegli dva gola, s tem pa bržkone zapečatili usodo slovenskih južnih sosedov. Ti se sicer tudi po visokem zaostanku niso dali, znižali izid, a zmage trikolorov vendarle niso ogrozili. Didier Deschamps je tako po Brazilcu Mariu Zagallu in Nemcu Franzu Beckenbauerju postal tretji človek, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka kot igralec in selektor.

Francozi niso spreminjali taktike, s katero so se uvrstili v finale. Tekmecem so na začetku prepustili pobudo, Hrvati so bili tisti, ki so bili nevarnejši, predvsem je francoski obrambi na levi strani igrišča grozil Ivan Perišić.

Poročilo prvega polčasa si lahko pogledate na spodnji povezavi:

Pitana 1. polčas Šport Francozi s pomočjo VAR-a do vodstva

Drugi del se je začel z ofenzivo Hrvatov, francoskega vratarja je prvi ogrozil Ante Rebić, a mu ga ni uspelo premagati. S popolno hrvaško usmeritvijo v napad so Francozi dobili prostor za protinapade. Enega od njih je po samostojnem prodoru zaključeval Kylian Mbappe, Danijel Subašić je bil na mestu, zato pa je bil hrvaški vratar nemočen po strelu Pogbaja v 59. minuti.

Ko je Kylian Mbappe z natančnim strelom z 20 metrov Francijo povedel v vodstvo s 4:1, je bilo jasno, da se bodo Hrvati težko rešili iz zagate. Mandžukić je v 69. minuti sicer še izkoristil veliko napako francoskega vratarja Huga Llorisa, več napak pa si Francozi niso privoščili in prednost dveh golov kljub premoči tekmecev (Hrvati so imeli ves čas čas tekme več žogo v nogah) zadržali do konca.

95' KONEC TEKME. FRANCIJA JE NOV SVETOVNI PRVAK!

92' Paul Pogba se po nevarni akciji ni najbolje znašel v nasprotnikovem kazenskem prostoru.

92' Šime Vrsaljko je prejel rumeni karton za svoj štart na Antoinom Griezmannom.

89' Ivan Rakitić je kar nekoliko iz obupa poizkusil s strelom od daleč, toda žoga je zletela preko Llorisovih vrat.

87' Poizkus Fekirja brez težav brani Subašić.

82' Zlatko Dalić gre na vse ali nič. Ivana Strinića je zamenjal Marko Pjaca.

81' Nabil Fekir je zamenjal Olivierja Girouda.

78' Ivan Rakitić je uspel na napačni nogi ujeti Llorisa, toda njegov strel je za las zgrešil vrata.

76' Šime Vrsaljko je poizkusil iz velike oddaljenosti, toda bil nenatančen.

73' Menja tudi Didier Descamps. Corentin Tolisso gre v igro, iz igre pa Blaise Matuidi.

71' Andrej Kramarić je zamenjal Ante Rebića.

69' Francija : Hrvaška 4:2. Neverjetna napaka Huga Llorisa, ki je predolgo čakal z žogo v svojih nogah, njegovo podajo pa je nato prestregel Mario Mandžukić  ter jo poslal v prazno mrežo.

65' Francija : Hrvašla 4:1. Kylian Mbappe je slabo pokrit sprožil strel z roba kazenskega prostora ter na napačni nogi ujel vratarja Subašića.

62' Olivier Giroud je na spektakularen način podal v kazenski prostor, kjer je hrvaška obramba v zadnjem trenutku posredovala pred Mbappejem.

59' Francija : Hrvaška 3:1. Kylian Mbappe se je lepo prebil po desni strani, podal v kazenski prostor Griezmannu, ki je nastavil žogo za strel Paulu Pogbaju, ki je z roba kazenskega prostora neobranljivo zadel.

53' Steven N'Zonzi je zamenjal porumenelega Kanteja.

52' Tekma je prekinjena zaradi vdora navijačev.

52' Kylian Mbappe se je po izvrstni solo akciji znašel sam pred Danijelom Subašićem, ki je njegov strel izvrstno obranil.

51' Šime Vrsaljko se je odločil za poizkus iz daljine, toda bil nenatančen.

48' Ante Rebić je z izjemnim strelom od daleč ogrozil Huga Llorisa, ki je izvrstno interveniral.

47' Antoine Griezmann je streljal naravnost v Danijela Subašiča.

46' Pričel se je drugi polčas. Nobena izmed ekip ni opravila menjave igralcev.

 

Komentarjev 7
  • mercedesb 21:30 15.julij 2018.

    Kako ze gre,evropski prvaki v Eurobasketu-SLOVENCI,kdo je ze bil srebrn? Zmagovalec pobere vse,porazenec gre v pozabo isti trenutek,slaba tolazba za HRcke

  • Spark 19:29 15.julij 2018.

    V neizmerno veselje in žalost mi je zmaga Francozov, ki so premagali istočasno slovenske pokvarjene, zahrbtne navijaško nastojene medije.

  • colio 19:15 15.julij 2018.

    Spredaj lahota, zadaj glad!..hahah ustaši so zgubli !!

Sorodne novice