Šport
2220 ogledov

Hrvati okupirali Moskvo

Hrvaški navijači v Moswkvi Epa
Hrvaška reprezentanca ima v domovini izjemno podporo, v Moskvi bo za enajsterico na igrišču navijalo okrog 15 tisoč Hrvatov.

Na Hrvaškem raste vnema pred današnjo finalno tekmo na nogometnem svetovnem prvenstvu v Rusiji med Hrvaško in Francijo. Z radijskih in televizijskih postaj odmevajo večinoma navijaške in patriotske pesmi, javne prostore v mestih na vseh koncih države pa pripravljajo v navijaške cone, v katerih je pričakovati več deset tisoč ljudi.

Vse trgovine na Hrvaškem delajo danes skrajšano, da bi zaposleni lahko spremljali tekmo, ki se bo na moskovskem stadionu Lužniki začela ob 17. uri. V nekaterih katoliških cerkvah na Hrvaškem so celo prestavili popoldanske maše na uro po tekmi, da bi vernikom omogočili ogled tekme, je poročala STA.

Hrvaški navijači v Moswkvi | Avtor: Epa Epa

Na finalni tekmi v Moskvi proti Franciji je pričakovati 15.000 hrvaških navijačev, med katerimi se je približno 2000 navijačev odpravilo v Moskvo v soboto zvečer s posebnimi poleti iz Zagreba. Na enem od letal je bila tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, ki se je zahvalila Rusiji za gostoljubje ter je Ruse povabila, naj tudi oni navijajo za Hrvaško. "Hvala Rusija! Prihajamo!", je objavila na svojem profilu Facebook ob fotografiji, na kateri je na letalu s skupino hrvaških navijačev, ki so vsi oblečeni v rdeče-bele kocke.

Vladimir Putin, Kolinda Grabar Kitarović Pred finalom Svet To je Putin rekel hrvaški predsednici

Hrvaški navijači v Moswkvi | Avtor: Epa Epa

Javno mnenje bolj naklonjeno Francozom

Vseruski center za raziskavo javnega mnenja je včeraj opravil anketo, za koga bodo navijali Rusi v finalu; od 1.600 vprašanih jih bo za Hrvate navijalo 35 odstotkov, za Francoze 31. Za favorita tekme večina smatra Francoze.

Včeraj so šle cene vstopnic za ogled finala še vedno v nebo, prodajali so jih tudi po dva tisoč evrov, medtem ko je danes cena "padla" na 1.500 evrov.

Hrvaška Finale Šport Zaplet z vstopnicami za Hrvate

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • rogixl 20:12 15.julij 2018.

    Jutri sledi dan streznitve. Ostali bodo samo dolgovi in prazne denarnice.

  • mercedesb 16:53 15.julij 2018.

    Ale ale France sle ale ale