Svet
7841 ogledov

To je Putin rekel hrvaški predsednici

Vladimir Putin, Kolinda Grabar Kitarović Epa
Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović se je pred finalom svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi sestala z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Na uradnih straneh Kremlja je objavljeno, da sta bila na sestanku prisotna tudi zunanji minister Sergej Lavrov, predsednikov svetovalec Jurij Ušakov in minister za gospodarstvo Maksim Oreškin.

"Draga predsednica, dragi prijatelji. Dovolite mi, da vam zaželim prisrčno dobrodošlico v Kremlju. Predvsem vam želim čestitati za uspeh vaše reprezentance na svetovnem prvenstvu," je ob prihodu hrvaške predsednice rekel Putin, ki je gostji podaril šopek rož.

"Gospa predsednica, po najinem zadnjem sestanku v lanskem letu se odnosi med državama zelo uspešno razvijajo. V Hrvaško smo vložili 400 milijonov dolarjev, upamo, da bo ta številka še rastla," je dodal Putin.

Vladimir Putin, Kolinda Grabar Kitarović | Avtor: Epa Epa

Po sestanku si bosta hrvaška predsednica in njen ruski kolega skupaj ogledala finale svetovnega prvenstva med Hrvaško in Francijo.

Pred sestankom s Putinom je hrvaška predsednica obiskala reprezentanco v Moskvi, že zjutraj pa je na svojem Facebook profilu objavila posnetek iz letala, s katerim so potovali v Moskvo, v katerem se je oglasila v ruskem jeziku in se zahvalila Rusiji. 

Vladimir Putin, Kolinda Grabar Kitarović | Avtor: Epa Epa

hrvaški navijači Pred finalom Svet Neverjeten poziv za hrvaške delavce Hrvaška Finale Šport Zaplet z vstopnicami za Hrvate

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:48 15.julij 2018.

    Tole kitaristko je sigurn Vlado na hitrco pripognil,sej za druzga ni,pa tut drugih kvalitet ni zaznat,edina dobra stran bi bila,če ma ploščato glavo?