Šport > Nogomet
2570 ogledov

Kek: Francozi so bolj nervozni

Matjaž Kek HNK Rijeka
Svoje videnje je pred finalom svetovnega prvenstva podal tudi nekdanji slovenski selektor.

Matjaž Kek je s slovensko reprezentanco nastopal na svetovnem prvenstvu pred osmimi leti v Južni Afriki, kjer je Slovenija v skupini prišla do prve zmage na mundialih, osvojila štiri točke in zaostala za Anglijo in ZDA, ki sta napredovali v izločilne boje. Nekdanji slovenski selektor trenutno uživa ob gledanju predstav na SP v Rusiji.

"Sem na pripravah Rijeke. Naporno delam, zraven pa uživam v vsakem trenutku svetovnega prvenstva. Nič lepšega se ni moglo zgoditi hrvaškemu nogometu. To je prvo in največje sporočilo. Fantje so v finalu, navijajmo in uživajmo! To je Hrvaška: velika kakovost, izjemna čustva in nogometni užitek," je za 24sata izjavil Kek.

nikola kalinić ivan presišić Osmoljenec Šport To zdaj počne igralec, ki so ga med SP vrgli iz hrvaške izbrane vrste

"To je čudežen rezultat. Uvrstitev v finale, morda tudi osvojitev naslova svetovnega prvaka, je še en dokaz, kako so v življenju pomembna čustva, strast in želja, da izpolniš neki cilj, da prekoračiš pričakovanja. Če si selektor Hrvaške, Francije, Brazilije, Belgije, Španije in podobnih reprezentanc, potem imaš na pripravah same svetovne mojstre. Kakovost je nesporna. Kaj ti ostane? Motiv, želja. Vsi vemo, da so na finalnih tekmah možnosti 50:50, fantje bodo naredili prav vse za lovoriko. Uživajmo," je še povedal slovenski strokovnjak.

Ima Francija kakšno slabost? "Francija predstavlja disciplino, pragmatizem, kakovost, po finalu evropskega prvenstva so še finalist mundiala, ampak ... Na drugi strani so Real, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Atletico ... Pred dvema letoma so na domačih tleh izgubili finale in so zaradi tega zagotovo bolj nervozni. Hrvaško je psihično zelo močna, polna pozitivne energije v ekipi in okoli nje. Na izenačeni tekmi lahko odloči trenutna inspiracija in ta pozitivnost, psihična moč Hrvaške. Od Francozov njihova javnost pričakuje naslov. Za Hrvaško bo navijal cel svet, ti fantje pa so zame že zdaj zmagovalci," je ocenil Kek.

Anglija Hrvaška polfinale | Avtor: Epa Epa

Kaj je prineslo SP? "Veliko pozitivnih reči. Sporočilo je: igrati še hitreje in bolj dinamično. Nujna je takojšna sprememba sistema igre, če je potrebno, zelo pomembno je kakovostno izvajanje in branjenje ob prekinitvah. Veliko stvari je prinesel VAR. Sodniki so zdaj mirnejši in bolj prepričani v svoje odločitve. To je ogromen korak naprej. To je tekmovanje, kjer ne bo slavila Grčija iz leta 2004, ali pa obrambna Portugalska z zadnjega Eura. To je SP na katerem gre po naslov Hrvaška!" je zaključil Kek.

Komentarjev 1
  • mercedesb 11:39 15.julij 2018.

    Kek,itak moras tako govorit,ker zivis na Reki in treniras hrvasko mostvo,sicer bi te zmleli in odstavili,izgubil bi sluzbo. Vemo ,da jih gor drzi samo ekstremni nacionalizem

Sorodne novice