Šport
32 ogledov

Maskota je gosenica

Takole je videti maskota bližajočega se SP v rokometu Ruksi. Žurnal24 main
Začetek kvalifikacij za EP 2010 je Hrvaški prinesel tudi predstavitev maskote prihajajočega svetovnega prvenstva, ki bo potekalo pri naših južnih sosedih. Ti so se odločili za gosenico.

Na sredini tekmi kvalifikacij za EP med Hrvaško in Finsko je bila predstavljena maskota svetovnega prvenstva, ki se bo začelo čez 78 dni in na katerem žal ne bo slovenske reprezentance. Med več kot 1000 predlogi so se organizatorji odločili, da bo maskoti ime Ruksi. Gre za gosenico, ki simbolizira tradicionalno proslavljanje uspehov hrvaške reprezentance od zlata v leta 1996 Atlanti naprej.

"Maskota ljudi še dodatno spominja na velik športni dogodek. Nihče ni pozabil, kdo sta Zagi ali Vučko, in tako upam, da bo tudi Ruksi ostal v spominu prihodnjih generacij,“ je dejal Sandi Šola, predsednik hrvaške rokometne zveze. Prvenstvo se bo začelo 16. januarja in bo trajalo do 1. februarja. Potekalo bo v Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku, Varaždinu, Poreču in Puli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.