Šport
6 ogledov

Krim hoče med štiri v Evropi

Žurnal24 main
Krim Mercator, najboljša ženska rokometna ekipa, je predstavil načrte za naslednjo sezono. Iz ekipe so odšle nekatere legendarne igralke, krimovke pa si želijo priti v polfinale Lige prvakinj.

Slovenske rokometne prvakinje, igralke Krima Mercatorja, se bodo v novi sezoni ljubiteljem rokometa predstavile s precej spremenjenim igralskim kadrom. Galjevico je zapustilo kar osem igralk, ki pa jih je vodstvo kluba nadomestilo z vsaj enakovrednimi zamenjavami. "V lanski sezoni se je pokazalo, da tudi poimensko slabša ekipa lahko naredi dober rezultat. Mislim, da smo se dobro okrepili, ampak sama imena pač niso jamstvo za uspeh. Upam pa, da se bo vse skupaj izkazalo za dobro kombinacijo tega, kar se je dogajalo v letošnji sezoni, in deleža novih in starih posameznic, ki so nedvomno kakovostne," je dejala direktorica kluba, Deja Ivanović.

Deja Ivanović verjame, da so okrepitve kakovostne. © www.alesfevzer.com

 
Krim so zapustile Neli Irman, Manuela Hrnjić, Anja Argenti, Barbara Varlec (posojena v Zaječar), Renata Mörtel, Agnes Triffa, Tanja Oder in Špela Cerar , ki se je poslovila od igralske kariere in se zaposlila v klubu. Novi obrazi v dresu dvakratnih evropskih prvakinj pa so Kristina Franić, Dragana Cvijić, Jelena Grubišić in Ana Miriam de Sousa, dogovorjeni pa so tudi prestopi Ane Gros, Alje Koren, Szandre Zacsik in Alje Jankovič .

Krim je v zadnjih letih močno pogrešal predvsem še eno kakovostno krožno igralko, s prihodom Cvijićeve pa naj bi to težavo odpravili. "Dejstvo je, da je to ena najbolj nadarjenih igralk v Evropi, zelo smo si jo želeli v naših vrstah. Krim potrebuje igralko, ki lahko zamenja Ljudmilo Bodnjevo. Dragana je igralka, s katero je treba še veliko delati, ampak verjamem, da ima vse potenciale, ki si jih želimo, in da bo tako, kot si ona želi, postala nova Bodnjeva, ki je tudi njena vzornica," pravi Ivanovićeva.

"Podoben položaj je tudi pri Ani Gros. Krim potrebuje igralko, na katero se bo lahko zanesel in ki bo počasi prevzela igro Krima. Pokazalo se je, da rabi Varlečeva še nekaj kilometrine. Je zelo nadarjena, ampak na tekmah je imela nekakšne 'blokade'. Grosova je prav tako zelo nadarjena. Želeli smo si jo že prej, imeli smo jo, toda morali smo jo za eno sezono posoditi Olimpiji. Hvala bogu je letos prišlo do dogovora, da se vrne k nam. Menim, da bo postala vrhunska igralka. Ni pa nobenega jamstva za to, saj je lahko tudi veliko breme igrati med tako dobrimi igralkami. Ampak verjamem, da je Ana duševno dovolj močna, da bo to zdržala," je še povedala Ivanovićeva in jasno postavila tudi cilj za novo sezono: "Biti med štirimi najboljšimi v Ligi prvakinj."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.