Šport > Košarka
1 ogledov

S Shaqom proti naslovu

Shaquille O'Neal bo v letošnji sezoni igral v dresu Boston Celtics. (Foto: Reute
1/16
Žurnal24 main
Shaquille O'Neal je ena večjih rib pri menjavah v ligi NBA to poletje. Iz Phoenixa odhaja v Cleveland, k prijatelju LeBronu Jamesu. Na dresu bo Shaq znova nosil 33-ico.

Prestop Shaquilla O'Neala v Cleveland še vedno buri duhove. Jasno je postalo, katero številko bo velikan nosil na majici: to bo 33, njegova stara prijateljica, ki jo je nosil, še preden je postal profesionalec. V Orlandu, Miamiju in Phoenixu je imel na majici izpisano 32-ico, v losangeleških časih pa je bila z njim povezana 34, ker sta bili številki 32 in 33 upokojeni zaradi zaslug Magica Johnsona in Kareema Abdula-Jabbarja.

V Clevelandu bo O'Neal sodeloval z LeBronom Jamesom, kar zanj ne bo nova izkušnja, saj so ga v vseh dozdajšnjih moštvih spremljali kakovostni in zvezdniški branilci - Anfernee Hardaway (Orlando), Kobe Bryant (LA Lakers), Dwyane Wade (Miami) in Steve Nash (Phoenix). S Kobejem je Shaq osvojil tri prstane, enega pa z Wadom. James in soigralci skupaj z navijači menijo, da jim velikan lahko pomaga prekiniti 45-letno sušo naslovov v najelitnejših športih. Sicer pa sta James in O'Neal prijatelja že nekaj let. Ko je bil LeBron v srednji šoli v Akronu, si je Shaq ogledal eno njegovih tekem in prijateljstvo se je stkalo. Trener Mike Brown v njiju ne vidi rivalov: "Oba fanta sta v redu in sta prijatelja, vesela, da bosta lahko igrala skupaj. Najpomembneje pa je, da imata skupni cilj, poleg tega sta tudi tekmovalna. Vse to bo pripomoglo k temu, da bomo uresničilii svoje načrte." Torej osvojili naslov prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.