Šport > Košarka
0 ogledov

Preldžić: Igral bom za Bosno

Emir lahko igra le za Slovenijo, a je vprašanje, če bo vpoklican. (Foto: Saša De Žurnal24 main
Telenovele z naslovom Kje bo igral Emir Preldžić še kar ni konec. Eden od bosanskih medijev je navedel njegovo izjavo, da si želi igrati v reprezentanci svoje domovine.
Emir Preldžić se je znašel v nezavidljivem položaju: ne med dvema ognjema, ampak med tremi. Pod slovensko zastavo ga je poklical Jure Zdovc , v svoji ekipi ga želi bosanski selektor Mensur Bajramović , njegov trener v Ülkerju Bogdan Tanjević pa je zahteval, naj Preldžić to poletje nima reprezentančnih obveznosti. V seštevku torej obilica razbijanja glave, kaj storiti.

Po pisanju časnika Dnevni avaz bo mladi krilni igralec igral za Bosno. "Podpisal sem zahtevo za spremembo košarkarskega državljanstva. To sem povedal tudi Košarkarski zvezi Slovenije. Bosanska košarkarska zveza pa je Fibi že poslala mojo izjavo in zahtevo," je dejal Preldžić. "Zdaj čakam na odgovor. Ne glede na to, za kaj se bo Fiba odločila, pa se to poletje ne bom odzval na vabilo nobenega selektorja, ker moram zaradi poškodb počivati. Bosanskemu selektorju bom na voljo za naslednji cikel."

Po določenih informacijah mu Turki ponujajo celo desetletno pogodbo. © Reuters

 
Po poročanju omenjenega časnika se bo Preldžiću 15. julija v domačem Žepču pridružil kondicijski trener Fenerbahčeja, pod čigar nadzorom bo 22-letnik delal do 17. avgusta, potem pa bosta skupaj odšla na priprave njunih delodajalcev. Kar pa zadeva Preldžićevo novo pogodbo - omenja se celo desetletna -, je krilni igralec dejal: "O tem sta se pogovarjala menedžer in trener. S Fenerjem imam pogodbo še za dve sezoni, oddelati pa jo želim do konca. Oni so zadovoljni z mano, jaz z njimi. Nič ne bi imel proti podaljšanju pogodbe."

Preldžić bo 25. junija poskušal srečo tudi na naboru NBA. Po nekaterih informacijah bi ga v drugem krogu utegnil izbrati Chicago. "Skavt Bikov Ivica Dukan je prišel v Istanbul, kjer sva se dobila. Verjetno me bodo izbrali kot 40. Letos je moja zadnja priložnost, da grem na draft, in priložnosti nisem želel izpustiti."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.