Šport > Košarka
24159 ogledov

Porušila sta rekord lige NBA! Luka in Kyrie spisala zgodovino!

Luka Dončić in Kyrie Irving Profimedia
Luka Dončić in Kyrie Irving sta s svojimi predstavami proti Los Angeles Clippers spisala zgodovino.

Potem ko so Dallas Mavericks lani sredi sezone posegli po menjavi in v svojo sredino pripeljali superzvezdnika Kyrieja Irvinga, do konca sezone stvari ne bi mogle iti bolj po zlu. Ekipa, ki se je borila celo za prve štiri pozicije na zahodu in prednost domačega igrišča na prvi tekmi končnice, je do konca sezone celo izpadla iz prve deseterice zahdone konference in se ni uvrstila niti v dodatni turnir za končnico.

Mnogi so tako Dallasov eksperiment Luka Dončić - Kyrie Irving nemudoma odpisali in na začetku letošnje sezone, ko je bil Irving še ves čas poškodovan, se je zdelo, da imajo zlobni jeziki prav. Toda Irving je poškodbe zacelil, obenem pa je v igranju z Luko Dončićem našel tisti notranji mir, ki ga je potreboval, da se ponovno osredotoči zgolj na košarko in najde tisto pravo ljubezen do igre.

In dvojica Dončić - Irving je kar naenkrat "kliknila". Dallas je z odlično serijo (ne štejemo zadnji dve tekmi, ko so počivali vse prvokategornike) zaključil redni del sezone, se v končnico uvrstil celo kot peta ekipa zahoda, v prvem krogu playoffa pa s 4:2 izločil svoje večne rivale, s katerimi so v preteklosti imeli toliko težav, Los Angeles Clippers.

Ob svojem sploh prvem skupnem nastopu v končnici pa sta Luka in Kyrie celo spisala zgodovino lige NBA, saj kaj podobnega ni uspelo še nobenemu zvezdniškemu paru v zgodovini lige NBA. Luka in Kyrie sta namreč v svoji prvi skupni seriji končnice prispevala kar 338 točk, kar je nov rekord lige. Luka jih je zbral 179 (29,8 na tekmo) Kyrie pa 159 (26,5 na tekmo).

Oba zvezdnika sta razvila res odlično kemijo, njuno medsebojno spoštovanje pa se lahko prepozna tudi v vsaki njuni izjavi. "Kot vedno pravim ... Pravzaprav me opozarjate, da vedno uporabljam besedo 'izjemen'. Zato bom tokrat rekel, da je 'neverjeten'. Tako, to je še bolj posebno. Vedno prinese to svojo pozitivno energijo, v njem ni nobenega negativizma, kar nam zelo pomaga. Smo tako veseli, da ga imamo," je bil po seriji proti LAC Dončić poln hvale na račun svojega zvezdniškega soigralca.

Luka in Kyrie sta se tako končno odlično ujela in spremljamo lahko njuno najboljšo košarko. In prav takšno bosta morala prikazati tudi v naslednji seriji, saj ju v drugem krogu čaka najboljša ekipa zahoda, Oklahoma City Thunder.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice