Šport > Košarka
4805 ogledov

Pretresljiva vest: velik košarkarski talent dočakal le 33 let

Instagram
Košarkarski svet je pretresla novica o smrti komaj 33-letnega nekdanjega NBA-jevca.

V nepojasnjenih okoliščinah je v ZDA umrl nekdanji član lige NBA Darius Morris. Star je bil komaj 33 let. Vzrok smrti za zdaj še ni znan.

Nekdanjemu košarkarju so se poklonili tudi v moštvu Los Angeles Lakers, ki ga je leta 2011 izbralo na naboru. V mestu angelov je ostal dve sezoni, a je večji del druge preživel v dresu razvojne ekipe South Bay Lakers.

Kariero je nadaljeval v moštvu Philadelphia 76ers, kasneje pa je bil tudi član Memphis Grizzlies in Brooklyn Nets. V najmočnejši ligi na svetu je odigral 132 tekem rednega dela in devet tekem končnice.

Njegovo karierno povprečje znaša 3,3 točke, 1,0 skoka in 1,4 podaje na tekmo.

Morris Parker | Avtor: Epa Darius Morris (levo) in Tony Parker. Epa

Novico o prezgodnji smrti nekdanjega vrhunskega košarkarja je prvi objavil novinar Shams Charania, kasneje pa jo je v uradni izjavi za TMZ potrdila njegova družina. "Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl naš ljubljeni sin Darius Aaron Morris. Družina v tem prehodnem obdobju prosi za vljudnost in zasebnost," so sporočili.

Preden je postal član študentske ekipe Michigan Wolverines, kjer je zabeležil rekord po številu asistenc v eni sezoni (rekord mu je kasneje odvzel Trey Burke), je Morris igral še za Windward School, katero je leta 2009 popeljal do naslova kalifornijskega prvaka.

Na povabilo organizatorjev se je udeležil več prestižnih košarkarskih kampov v režiji LeBrona Jamesa, Stevea Nasha, zveze košarkarjev lige NBA in celo ameriškega športnega giganta Nikeja.

Kot študent se je po izboru poznavalcev in športnih medijskih hiš, kot je denimo ESPN, redno uvrščal na sezname najboljših mladih košarkarjev na svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Los Angeles Lakers (@lakers)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • metod7 11:22 05.maj 2024.

    Ni se dobro preveč gnati...

  • leonardo 10:14 05.maj 2024.

    Vedno več je športnikov, ki se poslavljajo zaradi " neznanega" vzroka! In vedno več jih bo. Nikoli pa ne bodo kaznovani " neznani" povzročitelji.

Sorodne novice