Šport > Košarka
1 ogledov

Ordinathorji poraženi (šele) v finalu

Ekipi Ordinathor.com je spodletelo v finalu. Žurnal24 main
Slovenskemu moštvu Ordinathor.com na turnirju NLB Streetbasket AND1 na Prešernovem trgu ni uspelo slaviti. Od naših so bili v finalu s 15:12 boljši srbski kamenoresci.

Četudi je vmes ponagajlo vreme in zaključni regionalni turnir v ulični košarki nehote razdelilo v dva tekmovalna dneva, so udeleženci tretjega zaporednega finala NLB Streetbasket AND1 Tour v nedeljo dopoldne zadovoljni zapuščali središče Ljubljane. Zmaga je še drugič zapored odšla v Srbijo, potem ko je moštvo Kamenoresci v finalu s 15:12 ugnalo zmagovalce slovenskega kvalifikacijskega turnirja Ordinathor.com.

 
 

Izredno sem zadovoljen, saj menim, da smo zdaj z ulično košarko dokončno dobili resen projekt na mednarodni ravni. Vse čestitke zmagovalcem, vsem ostalim pa veliko sreče morda že drugo leto, ko se spet vidimo v Ljubljani.

Roman Lisac, organizator

 
Za najdominantnejša so se sicer tokrat vnovič izkazala srbska moštva. Vsi trije tamkajšnji predstavniki - z lanskimi zmagovalci Kursadžijami (Srbija 3) vred – so se namreč brez enega samega poraza v predtekmovanju uvrstili v četrtfinalne izločilne boje, Srbija 2 (Džeja Džezerica) pa je pozneje skupni uspeh dopolnila tudi z zmago v tekmi za 3. mesto. Zmagovalci so se tako ob prestižnem nazivu prvakov ulične košarke lige NLB veselili tudi denarne nagrade 2000 evrov, polovica manj pa je pripadla poražencem v velikem finalu, slovenski navezi Ordinathor.com, za katero je tokrat igral tudi Simon Finžgar, sicer član slovenskega prvoligaškega moštva Škofja Loka, ki je že v polfinalu navdušil z nekaj izjemnimi zabijanji in bil tokrat vlečni konj svoje zasedbe.

Prav finalni dvoboj je postregel z eno najbolj zanimivih in sila izenačenih predstav, v kateri pa so Rajko Radinović, Dušan Zec, Stefan Fekete, Ivan Lacković in Dušan Domović-Bulut v tesni končnici ohranili več zbranosti, četudi so nabito polne tribune in okolica igrišča glasno spodbujali domačo zasedbo. “Žal mi je le tega, da tekmovanja zaradi sobotnega dežja nismo mogli izpeljati v enem dnevu in da smo bili zato prikrajšani za nočni finale, saj tekma pod reflektorji deluje povsem drugače in ima še večji naboj. A vreme je res edino, na kar ne moremo vplivati. Vse drugo je bilo izredno, od bojev do številnega občinstva, ki se je odlično vživelo v tekmo in potrdilo, da se moramo že zaradi gledalcev tudi v prihodnje držati projekta ulična košarka. Izredno sem zadovoljen, saj menim, da smo zdaj z ulično košarko dokončno dobili resen projekt na mednarodni ravni. Vse čestitke zmagovalcem, vsem ostalim pa veliko sreče morda že drugo leto, ko se spet vidimo v Ljubljani,” je napovedal Lisac, ki ga v prihodnjem mesceu že čakajo priprave na še zahtevnejšo nalogo – deveto sezono
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.