Šport > Košarka
0 ogledov

Ko se strga Fisherju

1/19
Žurnal24 main
Los Angeles Lakers so le še zmago oddaljeni od svojega 15. naslova prvaka NBA, saj so na četrti tekmi z 99:91 premagali Orlando Magic. Junak Jezernikov je bil Derek Fisher.
Los Angeles Lakers v finalu lige NBA proti Orlandu vodijo že s 3:1 in so le še zmago oddaljeni od naslova prvaka NBA, svojega petnajstega. Tretje slavje v seriji jim je prinesel Derek Fisher z dvema trojkama v ključnih trenutkih. Eno pomembno je zadel 4,6 sekunde pred koncem rednega dela, drugo pa dobre pol minute pred koncem podaljška. Jezerniki so v Orlandu zmagali z 99:91. Fisher je junak na podoben način postal že leta 2004, ko se je izkazal v seriji s San Antoniem. Dva podaljška v finalu sta se zgodila prvič po letu 1984, ko se je LA spopadel z Bostonom oziroma Magic Johnson z Larryjem Birdom.

"V slačilnici sem ga malce zbodel, češ, kako je mogoče, da trojke mečeš 0:5. Odgovoril mi je na najboljši možni način. Mislim, da on lažje zadene trojko v odločilnih trenutkih kot pa v prvi ali drugi četrtini," je svojega soigralca pohvalil Kobe Bryant, ki je srečanje končal z 32 točkami, osmimi asistencami in sedmimi skoki. Skupaj s Paujem Gasolom in Trevorjem Arizo so izvlekli Lakers iz zaostanka za 12 točk do zmage. Dwight Howard je bil odličen povsod, razen pri prostih metih, saj jih je od 14 zadel le šest, zgrešil pa je tudi dva pomembna 11 sekund pred koncem. Sicer je imel tudi kar 21 skokov in devet blokad. "Proste mete sem treniral, ampak danes mi preprosto ni šlo," je povedal. V galeriji pa si lahko ogledate, kako so Jezerniki prišli do zmage in kdo vse jih je gledal.

Orlando Magic : Los Angeles Lakers 91:99 po pod. /1:3/*
Turkoglu 25, Howard 16; Bryant 32, Ariza in Gasol po 16, Vujačič 4 minute, 0 točk, 1 podaja za Los Angeles

* v poševnicah je izid v zmagah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.