Šport > Kolesarstvo
484 ogledov

Eden največjih zvezdnikov Bore tudi v prihodnje z Rogličem

Primož Roglič in Aleksander Vlasov Profimedia
Vlasov ostaja v ekipi z Rogličem.

Ruski kolesar Aleksander Vlasov je podaljšal pogodbo z ekipo Bora-hansgrohe, za katero vozi tudi naš Primož Roglič. Novico o podaljšanju pogodbe s 27-letnim Rusom so danes potrdili v ekipi.

Vlasov se je moštvu pridružil leta 2022 iz Astane, pred tem je nastopal še za Gazprom-RusVelo. Med drugim je slavil na dirkah po Romandiji, Emiliji in Valencii, na francoskem Touru pa je bil najvišje na petem mestu. Najvišjo uvrstitev z velikih tritedenskih dirk ima sicer z Gira, katerega je končal na četrtem mestu.

Na največjih tedenskih etapnih dirkah ima poleg zmage in drugega mesta z dirke po Romandiji še uvrstitev na stopničke z dirke Pariz-Nica in dirke po Baskiji. V prvi peterici je končal tudi Tirreno-Adriatico in dirko po Kataloniji. Etapne zmage je dosegel na dirkah Pariz-Nica, po Romandiji, po Švici in po Valencii.

Na največjih enodnevnih klasikah ima tretje in četrto mesto z velikega spomenika kolesarstva, dirke po Lombardiji, poleg zmage na dirki po Emiliji pa ima stopničke še z Valonske puščice, klasike San Sebastian in dirke Tre Valli Varesine. Je tudi nekdanji ruski državni prvak s cestne dirke in vožnje na čas.

Po prihodu Rogliča so nekateri pričakovali, da bo Rus zamenjal sredino, saj je izgubil status prve violine. A očitno je sprejel vlogo Rogličevega pomočnika in še kako pomembna bo njegova podpora na bližnjem Tour de Franceu.

Že pred Vlasovom je pogodbo z ekipo podaljšal tudi Jai Hindley. Avstralec je leta 2022 zmagal na Giru, tudi on pa bo na Touru Rogličev pomočnik. Ekipa, v Franciji bo že nastopala z novim imenom Red Bull-Bora-hansgrohe, si na Touru želi skupno zmago.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice