Šport > Kolesarstvo
4052 ogledov

Remco deklasiral konkurenco, odličen nastop Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Evenepoel je z zmago na kronometru oblekel rumeno majico vodilnega, Primož Roglič je s tretjim mestom v vožnji na čas skočil na skupno drugo mesto.

Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) je naravnost pometel s konkurenco na četrti etapi letošnjega kriterija Dauphine, na 34,4-kilometrskem pretežno ravninskem kronometru od Saint-Germain-Levala do Neulisa.

Belgijec je progo prevozil v 41 minutah in 49 sekundah s povprečno hitrostjo 49,35 km/h, medtem ko sta z manj kot minuto zaostanka ciljno črto prečkala le še dva kolesarja. Drugo mesto je osvojil Joshua Tarlig (Ineos Grenadiers), ki je zaostal za 17 sekund, medtem ko je odlično tretje mesto zasedel naš Primož Roglič (Bora-hansgrohe), ki je bil 39 sekund počasnejši od svojega velikega rivala.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Remco je z zmago v vožnji na čas tudi prevzel rumeno majico vodilnega, po polovici dirke, ki se bo zaključila v nedeljo s tretjo zaporedno gorsko etapo, pa ima pred Rogličem 33 sekund prednosti. Na tretjem mestu se nahaja danes četrtouvrščeni Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike), ki zaostaja minuto in štiri sekunde, medtem ko je današnji nosilec rumene majice Derek Gee (Israel-Premier Tech) zdrsnil na četrto mesto z minuto in 11 sekundami zaostanka.

Glede na to, da je v skupnem seštevku zasedal eno izmed zadnjih mest, se je evropski prvak v vožnji na čas Tarling podal na progo med prvimi in takoj postavil čas, za katerega je postalo jasno, da ga bo težko premagati. Kmalu se je izkazalo, da to lahko uspe le Evenepoelu, ki je pri prvem vmesnem merjenju časa za dve sekundi izboljšal Britančev čas, a je pri drugem in hkrati zadnjem zaostajal za sekundo. Toda v zadnjem delu je bil razred zase, proti Tarlingu je pridobil kar 18 sekund in v cilju prevzel vodstvo s 17 sekundami prednosti. Zmaga je bila njegova.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož Roglič, pri katerem očitno včerajšnji padec ni pustil posledic, je tokratno vožnjo na čas vzel zelo taktično, saj je po prvih 10 kilometrih za Remcom zaostajal že za 26 sekund, kar je bilo dovolj šele za osmo mesto. A je nato Slovenec precej dvignil ritem v nadaljevanju, saj je do merjenja po 25. kilometru proti Remcu izgubil le tri sekunde in proti Tarligu šest, tako da je tretje mesto že držal čvrsto v svojih rokah. V zadnjem delu, kjer je bil Remco razred zase, je nato Kisovčan proti Belgijcu izgubil še deset sekund, a je bil na tem delu za kar osem sekund hitrejši od Tarlinga, vse skupaj pa je zadostovalo za tretje mesto in izgubo 39 skund proti najresnejšemu tekmecu.

"Zadovoljen sem. Ostal sem na kolesu, kar je precejšen napredek v primerjavi z včerajšnjo etapo. Veliko sem treniral za to, nisem pa še v najboljši izvedbi. A je bolje dirkati kot pa samo trenirati. To je šele začetek, jutri je lažja etapa, potem pa bodo zadnje spet bolj zahtevne," pa je Rogličevo oceno etape povzel portal cyclingnews.

V četrtek bodo kolesarji vozili peto etapo od Amplepuisa do Saint-Priesta, dolgo 167 km, dirka pa se bo nato zaključila s tremi gorskimi etapami. Kraljevska etapa čaka kolesarje v soboto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice