Šport > Kolesarstvo
6057 ogledov

Iz Rogličevega tabora: Vsi imamo isti problem, to je Pogačar

Primož Roglič Profimedia
"Primož je v dobri formi, to želi zdaj pokazati tudi na dirkah"

Primož Roglič in Remco Evenepoel bosta danes prvič nastopila po padcih na dirki po Baskiji, slovenskega in belgijskega zvezdnika čaka prva etapa kriterija Dauphine, ki že dolgo velja za glavno pripravo na Tour.

"Po padcu je na višinskih treningih pokazal, da se počuti dobro. Njegova forma je v redu, zdaj pa to želi pokazati tudi na dirkah," je o Rogličevem trenutnem počutju za In de Leiderstrui dejal športni direktor pri ekipi Bora-hansgrohe Christian Pömer.

"Ko je nastopal zadnjič, je premagal Remca v uvodni vožnji na čas na dirki po Baskiji, čeprav se mu je pripetila napaka (v zadnjem ovinku je zavil v napačno smer in se nato moral vrniti na traso; op.p.). Že takrat je šlo za dobro predstavo, a glavni cilj ostaja Tour de France. Naslednji korak na tej poti je kriterij Dauphine," je še izjavil Pömer.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Četrta etapa dirke po Baskiji je v veliki meri sicer zanamovala sezono, poleg Rogliča in Evenepoela jo je skupil tudi zmagovalec zadnjih dveh francoskih pentelj Jonas Vingegaard. Ta še ni nared za dirke in se trenutno nahaja na trening kampu v Tignesu.

"Primož je v dokaj dobrem položaju, a enako velja tudi za tekmece, ki so bili v Baskiji. Vendar vsi imamo isti problem: na Touru se bomo srečali s Pogačarjem. Na srečo mora tudi on tu in tam poskrbeti svojo za regeneracijo, tako smo veseli, da ga ni na kriteriju Dauphine."

Bora bo na tokratni dirki nastopila v zelo močni zasedbi, ob Rogliču sta kandidata za visoka mesta tudi Jai Hindley in Aleksandr Vlasov. "Ne glede na vse, lahko s sestavo ekipe za Tour še presenetimo, v kolesarstvu moraš namreč biti zelo fleksibilen. Za Dauphine imamo dobro strategijo, še boljšo pa pripravljamo za Tour. Seveda o tem ne bomo javno govorili," je še izjavil Pömer. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:27 02.junij 2024.

    Žalostno je to,da se morata dva slovenca med samo boriti za prvo mesto,ostali pa samo gledajo

Sorodne novice