Šport
0 ogledov

Gregorc bil blizu presenečenja

gregorc_newhave_2008_afp Žurnal24 main
Maša Zec Peškirič je izgubila dvoboj prvega kola Wimbledona. Luka Gregorc se je izvrstno upiral Tommyju Robredu in klonil šele po štirih nizih. Grega Žemlja ni imel možnosti za drugo kolo.
 

Wimbledon, prvo kolo

M. Zec Peškirić (Slo) : U. Radwanska (Pol) 3:6, 3:6
L. Gregorc (Slo) : T. Robredo (Špa) 6:7, 4:6, 7:5, 6:7
G. Žemlja (Slo) : A. Montanes (Špa) 4:6, 4:6, 4:6

Luka Gregoc je kot prvi slovenski teniški igralec nastopil na glavnem turnirju v Wimbledonu . Njegova pot v posamični konkurenci pa se je kljub zelo dobri predstavi pričakovano končala v prvem kolu, saj ga je na tretjem turnirju za grand slam v sezoni s 7:6, 6:4, 5:7 in 7:6 ugnal 15. nosilec, Španec Tommy Robredo . Slednji se je kar tri ure mučil z 200. igralcem sveta. Ljubljančan je serviral 16 asov, dosegel 61 'winnerjev' in izkoristil dve izmed sedmih priložnosti za brejk. Tudi Španec je izkoristil le dva brejka (od 12 priložnosti), tako da sta kar dva niza odločili podaljšani igri, kjer pa so odločile Robredove izkušnje. Zvečer je na sveto travo stopil še drugi Slovenec, Grega Žemlja . Slednji ni bil dostojen nasprotnik Španca Alberta Montanesa . Vse tri nize je izgubil s 4:6.

Maša je debi v Wimbledonu sklenila v prvem kolu. © Fotosi

 
Edina slovenska teniška igralka na tretjem teniškem grand slamu sezone v Wimbledonu, Maša Zec Peškirič , je že končala nastope v posamični konkurenci. V prvem kolu je Slovenko izločila favorizirana Poljakinja Urszula Radwanska , ki je zmagala s 6:3 in 6:3. Čeprav je dvoboj trajal le dobro uro, pa se je 22-letna Slovenka dobro upirala 71. igralki sveta. V obeh nizih je dobro začela in držala korak do šeste, sedme igre. "Moram reči, da Radwanska ni bila toliko močnejša. Bili sva enakovredni vso tekmo. Razlika pa je v tem, da je ona izkoristila svoje priložnosti, jaz pa ne. Tako je ona prišla do brejka, meni pa ga kljub kar nekaj priložnostim ni uspelo doseči. Tudi ko sem imela točko za brejk in je ona imela drugi servis, mi ni uspelo. Toda s prikazanim sem vseeno zelo zadovoljna. Vse se mi pač ni izšlo," je po dvoboju dejala Maša. "Moram reči, da je bila to izjemna izkušnja. Vsak teniški igralec sanja, da bo nekoč zaigral na glavnem turnirju v Wimbledonu. Meni so se te sanje uresničile. Toda prav tako si želim tudi prihodnje leto spet priti sem, spet zaigrati na teh igriščih in se še bolje odrezati."

Srebotnikova brez Wimbledona
Katarina Srebotnik
se je pogumno borila s poškodbo rame, vendar je bila ta vseeno močnejša od nje. Tako je morala Kata tik pred zdajci odpovedati nastop na sveti wimbledonski travi. "Čeprav je ob prihodu v London v začetku prejšnjega tedna kazalo, da je poškodba rame sanirana, so se s treningi in večjo obremenitvijo bolečine v rami znova pojavile. Rama me je namreč precej bolela med serviranjem. Zadnje dni sem zato izkoristila prisotnost specialistov, ki delujejo pod okriljem WTA Toura, in opravila dodatne preglede. Ti pa so pokazali, da poškodba še vedno ni sanirana, tako da sem že začela z novimi terapijami pod budnim očesom strokovnjakov, zdravnikov, fizioterapevtov, ki delujejo pod okriljem WTA Toura. Vsi nadaljnji načrti so tako spet stoodstotno usmerjeni v sanacijo poškodbe, s tem pa je žal konec možnosti za nastop na letošnjem Wimbledonu."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.