Slovenija
31 ogledov

Ogenj pod kontrolo

Požar gasijo gasilci enote Gamsi, ki je posebej usposobljena za gašenje v visoko Žurnal24 main
Požar na gori Rombon v Bovcu je pod kontrolo. Širi se le še navzgor po gori, tako da po zadnjih podatkih ni nevarnosti, da bi se razširil v dolino. V Slovenji velika požarna ogroženost.

Gasilci ves čas opazujejo razvoj požara. "Gori še naprej, vendar gre le proti vrhu, kjer pa je le ruševje," nam je povedal poveljnik Gasilske zveze Bovec Miro Bozja.  

Gasilci so gašenje požara ustavili že v sredo, saj so bili smrtno ogroženi. Na področju požara je veliko neeksplodiranih ubojnih sredstev, ves čas pada kamenje, teren je strm in neprehoden, zato bi bil hiter umik v primeru ogroženosti nemogoč. Poleg tega požar ne ogroža nikogar in ničesar, zato ga gasilci le opazujejo iz doline. Če se bo razbohotil ali spremenil smer, pa bodo takoj ukrepali. V pripravljenosti je tudi helikopter slovenske vojske.

Požarno ogrožena celotna Slovenija
V skoraj celotni Sloveniji je razglašena velika oziroma celo zelo velika požarna ogroženost. Izjema je le Prekmurje, ki so ga v torek zajele hude poplave.

Najhuje je v Beli krajini, na Dolenjskem in Krasu, kjer je le iskrica dovolj, da pride do požara, ki bi se zaradi suše širil neverjetno hitro. Tukaj velja zelo velika požarna ogroženost.

V osrednjem delu Slovenije, na Gorenjskem, Štajerskem in na Obali velja velika požarna ogroženost. Odvržena vžigalica zagotovo zaneti požar, ki povzroči veliko škode.

Požarna ogroženost Slovenije je razvidna iz spodnje slike.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.