Slovenija > Črna kronika
1245 ogledov

Ljubljančan pljuval in grizel policiste

aretacija Shutterstock
Moški se je spravil na mimoidoče, nato pa še na policiste.

V sredo je moški v stavbi v Luciji napadel domačina, ga žalil in mu grozil. Spravil se je tudi na mimoidoče, jih žalil in pozival k pretepu. Policisti so 36-letnega Ljubljančana pozvali, naj neha s kršitvijo, a jih ni upošteval. 

Policisti si pristopili do njega in želeli uporabiti prisilna sredstva. Kršitelj se je začel upirati, tako da se je s trebuhom vlegel na klopco in pod telesom prekrižal roke. Ker je bil močno pijan in se je aktivno upiral, je padel na tla in si poškodoval nos. Policisti so padec sicer poskušali preprečiti, a jim to zaradi upiranja in teže kršitelja ni uspelo. 

Kršitelj se je naslonil na levo nogo policista in mu poškodoval koleno. Zatem so policisti uporabili prisilna sredstva. Med postopkom je Ljubljančan enega policista pljunil v roko, drugega, ki je želel preprečiti nadaljnje upiranje, pa je ugriznil skozi službena oblačila. 

Ker se je kršitelj poškodoval, je na kraj prišel zdravnik, ki je ocenil, da je Ljubljančan sposoben za pridržanje. Policista sta odšla v izolsko bolnišnico na pregled zaradi poškodb. 

Kršitelju so izdali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru, sledi pa še kazenska ovadba zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.