Slovenija > Črna kronika
2008 ogledov

Filmski lov na podivjanega voznika končan z razbitim policijskim avtom

DR 7.0 PU Novo mesto Zaseženo vozilo 33-letnega Gruzijca.
Na območju PU Novo mesto so imeli policisti veliko dela s tihotapcem. Divjal je po belokranjskih cestah in nato skušal pobegniti peš. A je na nekaj pozabil ...

V torek malce po 16. uri so policisti med Podzemljem in Krasincem ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke DR 7.0 italijanskih registrskih oznak.

Voznik ni upošteval signaliziranja policistov in je z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Metlike. Blizu Drašičev je vozilo ustavil in skušal pobegniti peš.

A voznik je pred pobegom pozabil na ročno zavoro, zato se je avtomobil začel premikati vzvratno po klancu navzdol in trčil v policijsko vozilo.

DR 7.0 | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto
Policisti so voznika prijeli in ugotovili, da gre za 33-letnega državljana Gruzije. Ta je tihotapil šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Dve uri kasneje še en

Dobri dve uri kasneje so policisti na območju Gradaca ustavili voznika avtomobila Volkswagen Taigo slovenskih registrskih oznak. Vozil ga je 32-letni državljan Gruzije in prevažal sedem državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo.

Obema Gruzijcema so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Slayer
    Slayer 12:54 16.oktober 2024.

    Vse kar je nezakonito sam terat nazaj, k nam prihajajo sami kriminalci in nič drugega!!!

Sorodne novice