Slovenija > Črna kronika
2300 ogledov

Huda nesreča treh kolesarjev, enega so morali odpeljati v bolnišnico

nesreča padec kolesarja na asfaltu Profimedia
Policisti so morali v torek popoldne posredovati v Šemapsu, kjer se je zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije kolesarji.

V torek ob 14.20 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v Šempasu. V nesreči so bili udeleženi trije kolesarji.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da se je 23-letni kolesar zapeljal iz dvorišča ene od stanovanjskih hiš na regionalno (prednostno) cesto v trenutku, ko sta iz smeri naselja Vitovlje pravilno z njegove leve strani pripeljala dva starejša kolesarja. Tako 71-letni kolesar kot 70-letna kolesarka sta med vožnjo uporabljala kolesarske zaščitne čelade. 

23-letni povzročitelj je s prednjim kolesom trčil v desni bočni del kolesa, s katerim se je vozil starejši kolesar. Po trku sta oba padla po vozišču in poškodovana obležala na tleh. Tretja udeleženka nezgode je s kolesom zavirala in se umikala desno, pri tem pa tudi ona padla po vozišču. Pri padcu ni utrpela telesnih poškodb. 

Po podatkih policije je 23-letni kolesar utrpel predvidoma lažje telesne poškodbe, 71-letni kolesar pa predvidoma hude telesne poškodbe. Oba poškodovanca so kasneje reševalci NMP ZD Nova Gorica na kraju oskrbeli in ju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Policisti so o nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Glede na vsa ugotovljena dejstva bodo 23-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. člena KZ-1).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.