Sestavine za šest oseb:
telečje stegno: 750 gramov
jajce: 4
maslo: 20 gramov
olje: 1 čajna žlička
sol: 1 ščepec
špinača: 100 gramov
šunka: 100 gramov
zelenjavna jušna osnova: 1 košarica
V posodi zavremo vodo, dodamo očiščene špinačne liste in na zmernem ognju kuhamo pet minut. Medtem v ponvi počasi razpustimo maslo, dodamo stepena jajca in na koščke narezano šunko. Vse sestavine dobro premešamo ter kuhamo toliko časa, da jajca zakrknejo. Zrezka potolčemo, ju premažemo s pripravljenim nadevom in po vrhu obložimo z osušenimi špinačnimi listi. Trdno zvijemo in položimo na namaščeno aluminijasto folijo.
Dobljena zvitka zavijemo v folijo, povežemo z vrvico, položimo v zelenjavno osnovo in kuhamo 30 minut. Ko sta telečji ruladi kuhani, odstranimo folijo, narežemo na kolobarje in zložimo na ovalni krožnik. Jed po želji okrasimo s svežim paradižnikom ali vloženimi rdečimi paprikami.