Sestavine:
srednje debele nesladkane palačinke: 8
piščančje meso: 0,5 kilograma
sol: po okusu
muškatni orešček: po okusu
maslo: 50 gramov
kisla kumarica: 3
kisla paprika: 1
kisla smetana: 1 lonček
Na maslu dušimo na drobno narezano meso, papriko in kumare. Vse skupaj posolimo in dodamo nekaj muškatnega oreščka. Dušimo, dokler meso ni kuhano, po potrebi dodajamo še tekočino. Ko je meso mehko in tekočina izhlapi, dodamo kislo smetano in vse skupaj pražimo še pet minut. Maso premažemo po palačinkah, ki jih nato zvijemo. Z zobotrebci poskrbimo, da palačinke ne razpadejo. Palačinke nato spaniramo v moki, jajcih in krušnih drobtinah. Tako pripravljeno palačinko vržemo na vroče olje, vmes enkrat obrnemo in počakamo, da drobtine lepo porumenijo. Palačinke nato odcedimo na papirnatih brisačkah, postrezemo jih lahko s svežo zelenjavo, tatarsko omake in pomfrijem.