"Pri nas vedno najdete odlične mesne pripravke. S tem si skrajšate čas priprave jedi in samo uživate ob peki," pravijo v Mercatorju. Ko nimate časa za dolgotrajne marinade, ko potrebujete okusno meso za pečenje na žaru na vrtu s prijatelji in družino ali ko si enostavno zaželite okusno mesno kosilo, posezite po mesnih izdelkih iz svežega mesa, že pripravljenih v Mercatorjevih mesnicah in narejenih po njihovih originalnih recepturah.
"V naših mesnicah ponujamo pestro paleto izvrstnih mesnih izdelkov, ki jih pripravljamo sami na tradicionalen način, le z jedilno soljo, poprom in česnom. Po dogovoru pa za vas pripravimo tudi izdelke, ki jih po željah tudi manj začinimo," opisujejo in dodajajo, da so izbrani izdelki na voljo tudi brez dodane soli.
Klobasa za pečenje
Klobasa za pečenje mora biti tudi dobro začinjena, da se čim prej in z zadovoljstvom poje. Začimbe, ki jih uporabljajo: sol, poper, mleti česen.
Mrežna pečenka
Skrbno izbrani kosi svinjskega mesa, zaviti v svinjsko mrežico in okusna pečenka jepripravljena za pečico. Z njo zagotovo navdušite svoje najbližje. Začimbe, ki jih uporabljajo: sol, poper, česen, peteršilj, limona, korenje, lovorov list.
Začinjeno meso za vok: govedina, vok svinjina, piščančji vok
Iz različnih kosov mesa in zelenjave za vas pripravljajo meso, ki ga samo še položite v vročo ponev, pripravite solato po lastnem okusu in kosilo je pripravljeno.
Začinjen svinjski vrat
Vratovina, marmorirana z bolj mastnimi deli, je poznana kraljica vsakega žara. Maščobameso naredi bolj sočno, naše začimbe pa okus nadgradijo. Začimbe, ki jih uporabljajo: sol, poper, mleti suhi česen, mleta paprika.
Čevapčiči
Le kdo ne mara čevapčičev? Verjetno je to najpopularnejša balkanska hitra jed. Pripraviti dobre čevapčiče na žaru je vprašanje prestiža za vsakega pravega mojstra žara. Če želite navdušiti svoje goste, vsekakor posezite po čevapčičih, ki jih dnevno pripravljajo za vas. Nekateri mojstri pečenja svetujejo, da čevapčiče med peko večkratpolijete s pivom, saj tako ohranijo sočnost. Začimbe, ki jih uporabljajo: sol, poper, česen.
Pleskavice
Fino pripravljene pleskavice bodo s svojim cvrčanjem na razgretem žaru razveselile vse ljubitelje dobre hrane. Poznani so mnogi recepti in načini priprave, a pleskavice, pripravljene po našem receptu, enostavno morate speči in jih s prijatelji pokusiti. Začimbe, ki jih uporabljajo: sol, poper, česen.
Piščančji ražnjiči
Skrbno izbrani kosi piščančjega fileja, ki jih le še položite v ponev in spečete. Začimbe, ki jih uporabljajo: sol, poper, česen, sveža paprika.
Ostali mesni pripravki
Poleg predstavljenih izdelkov v naših mesnicah izberite še: telečjo ali svinjsko rulado, piščančje, puranove in svinjske ražnjiče, svinjski kare brez kosti, polnjen s hamburško slanino, mehiško pleskavico, mesno štruco, polnjena piščančja prsa, polnjen piščanec, telečjo pleskavico, mariniran goveji jezik, polnjena piščančja bedra, roastbeef, pretikan s hamburško slanino.
Ponudba mesnih pripravkov je sezonska in prilagojena velikosti posameznih mesnic.