Kozje meso je odlično tudi za pripravo izvrstne predjedi.
Sestavine:
mleta kozletina: 0,5 kg
jajca: 2
peteršilj: po okusu
sol: po okusu
mleti poper: po okusu
bazilika: po okusu
česen: 2-3 stroke
čebula: 1
mleta paprika: po okusu
kruh: četrtina francoske štruce
olivno olje: po občutku
olje za cvrtje
mleko
Kruh narežite in ga namočite v mleku in ga ožamete. Na segreto olivno olje v ponvi popražite nasesekljan česen, čebulo in peteršilj. Meso, jajca, kruh ter ohlajeno mešanico čebule, česna in peteršilja premešamo. Po želji lahko dodate tudi koščke sira in kruhove drobtine. Oblikujte majhne kroglice v velikosti oreha in jih ocvrite na vročem olju. Okusne kroglice iz kozjega mesa lahko ponudite kot predjed, prebodeno z zobotrebci.