Sestavine za število oseb: 4
svinjsko stegno: 600 g
čebula: 1 kos
gorčica: 1 velika žlica
jabolka: 1 kos
korenček: 1
moka: 1 velika žlica
oljčno olje: 2 veliki žlici
riž: 250 g
zelenjavna jušna osnova: 300 ml
Svinjino narežemo na 2 centimetra dolge rezine, jih pomokamo ter v večji ponvi popražimo na olju. Vzamemo jih iz ponve in na preostalem olju pražimo drobno sesekljano čebulo tako dolgo, da porumeni. Dodamo neolupljene krhlje jabolk in jih pražimo, dokler zmes ne postane rahlo karamelna. Dodamo jušno osnovo in pazljivo premešamo. Meso vrnemo v ponev, dodamo lovorova lista in vmešamo gorčico. Pustimo zavreti. Kuhamo od 15 do 20 minut, po potrebi dodamo vodo ali jušno osnovo. Na koncu dodamo še drobno narezan peteršilj ter jed postrežemo z dušenim rižem in korenjem.