Magazin > VIP
1513 ogledov

Kralju Karlu pod nos pomolili spomin na Diano, tako se je odzval

kralj karel Profimedia
“Kateri dan je,” je vprašal zmedeno.

Britanski kralj Karel se s soprogo Camillo mudi v Avstraliji. Da je lahko odpotoval, je moral prekiniti zdravljenje. Kot je znano, se monarh bori z rakom. Za razliko od princese Kate, ki je prav tako zbolela za rakom, pa si 75-letnik ni privoščil večmesečnega odmora, ampak je vseskozi delal.

Ob obisku cerkve v Sydneyju sta kralj in kraljica v podpis dobila prvo avstralsko Sveto pismo, ki so ga med obiskom Avstralije podpisali vsi člani kraljeve družine. Zgodovinska knjiga je pripadala duhovniku Richardu Johnsonu, prvemu krščanskemu ministru v Avstraliji. Pokojna kraljica Elizabeta ga je podpisala leta 1954.

Nadškof je pred podpisom poudaril, da ‘Sveto pismo predstavlja pomembno zgodovino te cerkve in naroda’. Kralj se je pripravljal, da se podpiše s svojim nalivnim peresom, nakar je nadškofa zmedeno vprašal: “Kateri dan je danes?” Karla je najbrž zmedla časovna razlika.

To pa ni vse, ko je kraj videl, da se je na vrhu knjige leta 1983 skupaj z njim podpisala princesa Diana, je vidno obnemel. Podpis je začudil tudi kraljico Camillo. Kot da jima duh pokojne Diane še vedno sledi …

kralj karel | Avtor: Profimedia Profimedia

Kraljevega obiska Avstralije pa niso bili vsi veseli. V parlamentu v Canberri je prišlo do incidenta. Po Karlovem govoru je namreč na noge planila neodvisna senatorka in monarhijo obtožila genocida ter kričala, da Karel ni njen kralj. Posnetke dogodka si lahko ogledate TUKAJ. 

Dvor incidenta ni komentiral, a da nekaj ni v redu, je kazalo to, da je kralj v nedeljo že po desetih minutah zapustil kosilo.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.