Magazin > VIP
5421 ogledov

Kralj Karel: Pravijo, da je čas, da se poslovi

kralj karel, kraljica camilla Profimedia
V Avstraliji se ne veselijo vsi prihoda kralja Karla ...

75-letni kralj Karel bo 18. oktobra odpotoval v Avstralijo. Najprej se bo ustavil v Sydneyju in Canberri, takoj zatem pa bo sledil državniški obisk Samoe v južnem Pacifiku, kjer se bo udeležil srečanja voditeljev vlad Commonwealtha.

Da bi lahko odšel na pot, je prekinil zdravljenje. Kot je znano, se kralj bori z rakom. Diagnozo je Karel dobil februarja po operaciji prostate in od takrat prejema tedensko zdravljenje. Kralj bo zdravljenje nadaljeval takoj, ko se vrne nazaj v domovino.

Njegovega obiska v Avstraliji pa se ne veselijo vsi. Gibanje nasprotnikov monarhije, Australian Republic movement (ARM), je sprožilo kampanjo z naslovom "Monarhija: poslovilna avstralska turneja". "Desetletja nam že mahajo – in zdaj je čas, da jim v slovo pomahamo tudi mi," pravijo nasprotniki monarhije, ki si želijo, da bi Avstralci za voditelja države izvolili domačina in da Avstralija postane republika. 

Kralj se zaveda negativnega vzdušja in se je zato že pred začetkom potovanja povezal z ARM ter jim sporočil, da se ne bo vmešaval v to, kakšno obliko vlade si Avstralci želijo v prihodnosti. Namestnik njegovega zasebnega tajnika je v pismu med drugim dejal: "Njegovo veličanstvo kot ustavni monarh deluje po nasvetu svojih ministrov, zato je odločitev, ali bo Avstralija postala republika, stvar avstralske javnosti."

Karlu zagotovo ni vseeno, kaj avstralska javnost meni o njem. Tovrstni stres prav tako ne vpliva dobro na njegovo zdravje. Kralj se za razliko od Kate po diagnozi ni umaknil, ampak je še naprej delal. Pred nekaj dnevi je sicer po svetu zaokrožila črnogleda vest, da naj bi se dvor intenzivno pripravljal na njegov pogreb, a je kraljica govorice na srečo hitro zatrla. Na nekem javnem dogodku je potrdila, da se kralj počuti dobro

O kraljevem zdravju se sicer veliko piše. Poleti se je spet govorilo o njegovih prstih. “Otečeni prsti so pogosto simptom zadrževanja vode, ki ga lahko povzročijo številna zdravstvena stanja. Klobasasti prsti, kot jih ima kralj Charles, so uradno znani kot daktilitis," je razložil dr. Chun Tang. Po njegovih besedah ​​je to stanje lahko posledica vnetja ali artritisa, več bakterijskih okužb ali celo tuberkuloze.

Komentarjev 3
  • Ender3 11:17 16.oktober 2024.

    Ja, prostata je moška heba. Zakaj bi bil en Karl pri tem izjema.

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:41 16.oktober 2024.

    Bo šel Diani družbo delat